Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Droomplekken in Op Pad 5

Droomplekken, dat staat met grote letters op de cover van het nieuwste nummer van Op Pad, het ANWB-tijdschrift voor de buitensport. Waar zijn die plekken? Een enquete onder wereldfietsers leverde een lijst van 57 fietstoppers op, variërend van de Col du Galibier in Frankrijk tot de Vallei van het Bloed tussen Pakistan en China. Al deze 57 toppers worden beschreven in Op Pad. Verder verkende de redactie in eigen land het Nationale Park de Meinweg te voet en het zilte water rond Zeeland per kano. Vijf vaartips worden gegeven, van het rondje Aardappelbult tot de slikken van Krabbekreek.

Per fiets hopt Op Pad op de Noorse Lofoten. En zowel de Italiaanse Abruzzen , waar wolven huilen, als de Turkse Kackar Dagi, waar beren brommen, worden met de rugzak bezocht. En het kan nog gekker, schrijver Tim Krabbé besluit het verslag van zijn mountainbiketocht over de Duivelsweg in Bolivia met: 'Jammer, het zit erop.'

Verder in Op Pad een test van het zomerschoeisel bij uitstek: de wandelsandaal. Veertien van deze cabrio-schoenen zijn getest. En de winnaar is: de Trail Wraptor van Teva.

Op Pad 5 (5, 25 euro) ligt vanaf 27 mei in de kiosk

Persdienst ANWB

070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)

070 314 62 88 (Markus van Tol)

070 314 62 54 (Ad Vonk)

070 314 78 03 (fax)