Arcadis NV

Arnhem, 27 mei 2005

Arcadis wil engels project management bedrijf overnemen

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekend gemaakt dat het een bod heeft uitgebracht voor het verwerven van 100% van de aandelen van het Engelse project management en adviesbureau AYH PLC. Het bod van ARCADIS wordt ondersteund door de board van AYH. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Londen, heeft ongeveer 340 medewerkers en een omzet van meer dan GBP 25 miljoen. Het bod betekent een initiële koopprijs van GBP 16 miljoen en een mogelijke nabetaling op basis van een earn-out van maximaal GBP 5 miljoen. De transactie zal naar verwachting voor 30 juni 2005 worden afgerond en vanaf de tweede helft van 2005 positief bijdragen aan de winst per aandeel.

AYH is gespecialiseerd in projectmanagement, kostenbeheersing en advisering voor vastgoedprojecten van zowel private opdrachtgevers als overheden. Het bedrijf richt zich op vijf marktsegmenten: lifestyle (hotels, winkels, sportaccommodaties), corporate vastgoed (kantoren), projectontwikkeling (woongebieden, business parks), technologie (bedrijfsfaciliteiten) en de publieke sector (onderwijs, gezondheidszorg). Een van de aansprekende projecten van dit moment is het project management en de kostenbewaking voor het nieuwe, 60.000 zitplaatsen tellend stadion van de Londense voetbalclub Arsenal, inclusief de herontwikkeling van het omliggende gebied voor woningbouw en commercieel vastgoed. AYH is voornamelijk actief in Engeland en heeft kantoren in Londen, Birmingham, Leeds, Manchester, Glasgow en Edinburgh. Daarnaast is AYH ook gevestigd in Polen en Frankrijk.

"AYH past erg goed bij ARCADIS", zegt Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS. "De overname van AYH is een belangrijke stap in de transitie binnen het gebouwensegment naar activiteiten met een hogere toegevoegde waarde. We creëren een internationaal netwerk van project management dienstverlening waarmee we onze klanten kunnen ondersteunen bij het managen van hun wereldwijde vastgoedportfolio's. AYH is daarnaast een goede aanvulling op onze milieuactiviteiten in Engeland, met name als het gaat om de herontwikkeling van verontreinigde bedrijfsterreinen."

"Deze transactie biedt onze aandeelhouders, die allemaal medewerker van AYH zijn, uitstekende perspectieven", zegt David Thompson, voorzitter van de Board van AYH. "Onze klanten zullen aanzienlijk kunnen profiteren omdat AYH samen met ARCADIS internationaal projectmanagement en adviesdiensten kan aanbieden op het gebied van vastgoedontwikkeling. De Board van AYH heeft het bod van ARCADIS dan ook unaniem aanbevolen aan de aandeelhouders van AYH."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur - Milieu - Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van EUR 900 miljoen. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.