Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/5)

OOSTERHOUT NB, 27 mei 2005

Twee mannen opgepakt met harddrugs

TERHEIJDEN: In de nacht van donderdag 26 mei op vrijdag 27 mei controleerde de politie twee inzittenden van een stilstaande personenauto. Dat gebeurde rond 02.10 uur op het Dorpsplein in Terheijden. Het duo bleek onder invloed van alcohol en drugs te zijn. Omdat er een kleine hoeveelheid hasj gevonden werd, doorzochten de agenten de bewuste personenauto. Daarbij werden vijf kleine verpakkingen met cocaïne gevonden. Het tweetal werd om die reden gearresteerd. Het gaat om een 24-jarige man uit Terheijden en een 26-jarige man uit Meerle (B). De Belg had ook nog een niet betaalde boet openstaan van 56,25 die hij meteen moest betalen. De politie nam de verdovende middelen in beslag, verhoorde de beide verdachte en maakte proces-verbaal tegen hen op.

Schennispleging in Dongen

KAATSHEUVEL: Een vrouw uit Sprang-Capelle De vrouw liet haar hond uit in de Drunense Duinen. Op de Waalwijksebaan werd ze door een nog onbekende man benaderd die zijn geslachtsdeel toonde. Dat gebeurde donderdagmiddag 26 mei 2005. De exhibitionist was ongeveer 35 jaar en had zelf twee grijze hondjes bij zich. De vrouw kon wegkomen en informeerde de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement probeert de politie de dader op te sporen.

Politie houdt extra toezicht tijdens verkeersexamens

OOSTERHOUT: Twee surveillanten van de Oosterhoutse politie hielden extra verkeerstoezicht op donderdag 26 mei. Dit gebeurde omdat de Oosterhoutse basisschooljeugd het praktijk verkeersexamen moest afleggen. Vier weggebruikers gingen op de bon. Twee omdat ze geen voorrang verleenden. Een bromfietser omdat hij gebruik maakte van het fietspad in plaats van de rijbaan en een bromfietser omdat hij zonder helm reed. Zowel de organisatie van 3VO als de verkeersouders op de controleposten waren erg tevreden over de extra aandacht.

Politie neemt rijbewijzen van dronken automobilisten

RAAMSDONKSVEER: De politie arresteerde donderdagmiddag 26 mei 2005 rond 15.30 uur een 66-jarige inwoner van Hank. De man was met zijn auto tegen een wegafzetting aangereden op de A-27 ter hoogte van Keizersveer. De wegafzetting stond daar in verband met wegwerkzaamheden. Omdat de man alcohol gedronken had moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 1.200 ug/l. Dat is maar liefst 5,5 keer de wettelijk toegestane maximum hoeveelheid van 220 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en vorderen direct zijn rijbewijs in. De verdachte is om 18.30 uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

SPRANG-CAPELLE: In de nacht van vrijdag controleerde de politie op de Jan de Rooijstraat een bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 00.15 uur. De 57-jarige bestuurder afkomstig uit Sprang-Capelle had alcohol gedronken. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 625 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 7 uur opgelegd. De verdachte is om 01.20 uur weer in vrijheid gesteld. Ook hier heeft de politie het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gevraagd om te onderzoeken of de verdachte nog wel geschikt is om motorrijtuigen te besturen.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220 ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring van 190,-. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.

Auto botst tegen de vangrail

HANK: Op de autosnelweg A-27 ontstond op vrijdagochtend 27 mei rond 11.00 uur een verkeersongeval. Een 20-jarige automobiliste uit Amsterdam reed samen met twee vriendinnen in zuidelijke richting. Tijdens het autorijden nuttigde de bestuurster een broodje, waarbij ze knoeide. Toen ze haar kleding schoonveegde, verloor ze de macht over het stuur en reed tegen de vangrail aan. Haar 21-jaruge vriendin, die achter in de auto zat, is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor het laten maken van röntgenfotos. Dit vanwege nekklachten. Ze mocht na controle het ziekenhuis weer verlaten. De andere twee kwamen met de schrik vrij. De vangrail liep aanzienlijke schade op en de auto raakte total-loss. De politie trad verkeersregelend op, verhoorde de betrokken en maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaakster van dit ongeval. Het kentekenbewijs van haar auto werd ingevorderd in verband met de omvang van de schade.

Bekeuringen bij verkeerscontrole

WAALWIJK: De Waalwijkse politie hield op donderdagavond 26 mei 2005 een verkeerscontrole op de Taxandriaweg. In totaal kregen dertien weggebruikers een bekeuring. Zeven automobilisten kreeg een bon van 140,- vanwege het niet handsfree telefoneren tijdens het autorijden. Drie bromfietsers, die zonder helm reden, kregen een boete van 45,- opgelegd. Tot slot vonden twee foutparkeerders een proces-verbaal van 45,- onder hun ruitenwisser.

PC en geld weg na bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Op donderdag 26 mei 2005 is tussen 19.30 en 21.50 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Werkmansbeemd. De dienstdoende agenten constateerden dat de voordeur op een grove manier geforceerd was. Vanuit het pand zijn een computer en een geldbedrag weggenomen. De politie nam een aangifte op laat de technische recherche een sporenonderzoek uitvoeren.

Partij sigaretten gestolen bij inbraak

WERKENDAM: Drie nog onbekende daders braken in bij een benzinestation aan de Sportlaan. De politie is op zoek naar ze aan de hand van videobeelden, waarop de inbraak werd vastgelegd. Het feit werd gepleegd op vrijdag 27 mei tussen 02.10 uur en 02.20 uur. Het drietal brak de voordeur van de shop open en ging er vandoor met een hoeveelheid tabaksartikelen. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche een sporenonderzoek verrichten. Aan de hand van deze gegevens en de beelden van de beveiligingscameras rechercheert de politie verder.

Auteur: Jeroen Steenmeijer