Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 27 mei 2005

Winkeldieveggen betrapt

BREDA: Donderdagavond werd een 16-jarig meisje uit Sint Willebrord door personeel van een winkel aan de Ginnekenstraat betrapt op de diefstal van twee paar oorbellen. De politie werd ingeschakeld en nam het meisje mee naar het bureau. Het meisje gaf de diefstal toe en toonde spijt toonde voor haar daden. Zij wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

BREDA: Een 46-jarige Bredase maakte het vrijdagmorgen nog iets bonter. Zij wilde een supermarkt aan het Valkeniersplein verlaten zonder een aantal goederen, met een totale waarde van ruim 40 euro, af te rekenen. De vrouw bekende tegenover de politie haar daden en is door de politie met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Politie stelt onderzoek in naar mishandeling

BREDA: Een 35-jarige man heeft donderdagavond bij de politie aangifte van poging tot doodslag gedaan. De man en zijn vriendin werden kort na middernacht bij een woning aan de Vlielandstraat belaagd door de ex van de vriendin. De ex was het niet eens met het feit dat de vrouw een nieuwe vriend heeft. Toen de 35-jarige de voordeur opende met de intentie de gemoederen te bedaren, werd hij direct belaagd en door de ex met een stok geslagen. De man wist te voorkomen dat de ex, die twee vrienden had meegenomen, de woning zou binnendringen, maar kon niet voorkomen dat er een kliko door de voorruit werd gegooid. Toen de vriendin ten tonele verscheen, werd ook zij met de stok geslagen. Hierop werd ook nog een ruit in de voordeur vernield. Hierop zijn de drie vertrokken. De politie is ter plaatse gegaan en heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen een onderzoek ingesteld naar de verblijfplaats van de betrokkenen.

Bedrijfsinbraak (2x)

BREDA: Donderdagavond werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Slingerweg. De dader wist het pand binnen te komen door een buitendeur te forceren. Nadat in het pand diverse vernielingen werden aangebracht, heeft men het bedrijf weer verlaten. Daarbij is in ieder geval een computer meegenomen. De technische recherche heeft vrijdag een sporenonderzoek ingesteld.

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag werd ook een bedrijf aan de Ettensebaan bezocht door ongenode gasten. Nadat een buitendeur was geforceerd, heeft men ook in dit bedrijf diverse vernielingen gepleegd. Diverse goederen, waaronder een fotocamera en computeronderdelen, werden ontvreemd. De technische recherche is verzocht om ook naar deze inbraak een onderzoek in te stellen.

Politie verricht aanhouding voor huiselijk geweld

BREDA: Donderdagavond heeft de politie in de Bredase wijk IJpelaar een 31-jarige Bredanaar aangehouden voor mishandeling van zijn vader. De man had donderdagavond twee rake klappen van zijn zoon moeten incasseren, waarna de zoon de woning heeft verlaten. Toen hij zich later op de avond wederom bij de woning meldde, heeft de politie de man aangehouden.

Politie verricht drie aanhoudingen in uitgaansleven

Onder invloed van het goede weer was het donderdagavond druk in de Bredase binnenstad. De politie heeft in totaal 4 bekeuringen uitgeschreven en een 23-jarige Bredase wildplasser aangehouden, omdat hij de politie wilde afschepen door een valse identiteit op te geven.

BREDA: Omstreeks 4.00 uur hield de politie een 23-jarige Bredanaar aan voor verstoring van de openbare orde. De man maakte deel uit van een groepje van 4 personen, aan wie de toegang was geweigerd tot een horecagelegenheid in de Bredase binnenstad. Enkele uren later meldde de man zich echter weer bij de gelegenheid en schakelde de portier de hulp van de politie in. Na enige pogingen wist de politie de man te overtuigen mee te lopen naar een andere locatie. Onderweg gedroeg de man zich echter dusdanig lastig en recalcitrant dat hij is aangehouden. Enkele uren later is hij, met een proces verbaal op zak, weer naar huis gestuurd.

BREDA: Een 19-jarige Bredanaar werd donderdagnacht door personeel van een horecagelegenheid betrapt op het bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs, vermoedelijk cocaïne. Hij werd overgedragen aan de politie, die de man aanhield en de drugs in beslag nam. De man is in de loop van de vrijdagmorgen met een bekeuring op zak heengezonden.

Insluiper slaat slag

BREDA: Donderdagmorgen wist een insluiper zijn slag te slaan in een woning aan de Koninginnestraat. Toen een van de bewoners omstreeks
6.30 uur de woning verliet, sloot hij de keukendeur niet opnieuw af, omdat er nog iemand thuis was. Toen de andere bewoner een uur later beneden kwam, bleek iemand echter misbruik van de mogelijkheden te hebben gemaakt en in de tussentijd een portefeuille, mobiele telefoon en digitale camera buit gemaakt te hebben.

Aanranding

BREDA: Vrijdag werd rond het middaguur een 13-jarig meisje het slachtoffer van een aanrander. Het meisje fietste nabij de rotonde bij de Ulvenhoutselaan-Bavelselaan toen er een man naast haar kwam fietsen, die haar onzedelijk betastte. Het hevig geschrokken meisje meldde bij de politie dat de dader lang kastanjebruin haar heeft, dat hij in een paardenstaart droeg. Het betreft een relatief magere, blanke persoon met vrij scherpe gelaatscontouren. De politie verzoekt mensen contact op te nemen als zij iets weten dat duidelijkheid zou kunnen scheppen in de identiteit van de dader.

Politie betrapt notoire woninginbreker

ETTEN-LEUR: Een bewoonster van de Contrabas schakelde donderdagnacht omstreeks 3.30 uur de politie in, nadat zij had gehoord en gezien dat een inbreker had getracht een autoruit te vernielen. Ze gaf de politie een goed signalement van de dader en op grond van dit signalement namen de agenten een kijkje in de omgeving. In de Cellostraat stuitten ze op een man, die voldeed aan het signalement en zij spraken de man aan. Tijdens het gesprek liet de man een stuk gevouwen ijzerdraad vallen. De politie weet dat een dergelijk werktuig vaak wordt gebruikt om door middel van hengelen door de brievenbus de voordeur te kunnen openen, als deze niet op het nachtslot zit. De man gaf de politie op hun verzoek toestemming om in de rugzak van de man te kijken. Verschillende zaken waren te herleiden naar een woning in de Cellostraat en ter plaatse bleek de voordeur open te staan. De bewoners werden door de politie gewekt en herkenden de artikelen in de rugzak van de inbreker. De 41-jarige Belg, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is hierop door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Uit onderzoek bleek de man in de politiesystemen geen onbekende. De politie continueert haar onderzoek.

Auto vernield door graffiti

ZEVENBERGEN: Een inwoner van de Willem Alexanderlaan is in de nacht van donderdag op vrijdag wellicht het slachtoffer geworden van een dure vergissing. De man trof vrijdagmorgen zijn auto aan, die volledig was verminkt door middel van blauwe graffiti. De overige autos in de straat waren met rust gelaten, waardoor het idee ontstond dat er sprake moest zijn van een gerichte actie. De man verklaart echter absoluut geen idee te hebben wie voor de vernieling verantwoordelijk is en vermoedt dat de dader zich in het voertuig heeft vergist.

Diefstal motor

ZUNDERT: Een bewoonster van de Prinsenstraat trof vrijdagmorgen om 4.30 uur tot grote ergernis haar motor niet meer in de carport, waar ze hem donderdagavond wel degelijk had geparkeerd. Het betreft een grijze Suzuki GSX-R1000 met het kenteken MJ-PL-35. Hoewel het voertuig was afgesloten en bovendien was voorzien van een alarminstallatie, heeft de dader de motor in de loop van de nacht schijnbaar ongemerkt kunnen wegnemen. De politie heeft aangifte van de diefstal opgenomen en het voertuig internationaal als gestolen laten registreren.

Klant betrapt winkeldievegge

BAARLE-NASSAU: Een attente klant van een winkel aan het Sint Annaplein stelde vrijdagmorgen het personeel op de hoogte van het feit dat een winkeldievegge haar slag trachtte te slaan. De 49-jarige vrouw uit Rotterdam gaf toe dat zij enkele tijdschriften niet had willen afrekenen. Ze werd overgedragen aan de politie en uiteindelijk met een boete van 125 euro op zak weer op vrije voeten gesteld.

Auteur: Manon Ostendorf