Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 27 mei 2005

Politie bekeurt 35% van de weggebruikers bij snelheidscontrole

HALSTEREN: De politie heeft donderdag tussen 10.45 en 12.45 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Tholenseweg. Van de 570 passanten reden er maar liefst 200 harder dan de ter plaatse toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur.

Politie stelt onderzoek in naar ontvoering en mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een onderzoek ingesteld naar de mogelijke ontvoering van een 36-jarige Belg. Omstreeks 1.00 uur werd de man onder de nodige consternatie aan het Narcissenveld door een groep van ca. 10 mannen belaagd en gedwongen in een busje plaats te nemen. Een tweetal bekenden van het slachtoffer bleek eveneens door de groep te zijn bedreigd. Eén van hen was geslagen en de auto van de ander was vernield. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld om het slachtoffer en de daders te achterhalen. Dit onderzoek was nog gaande, toen kort voor 5.00 uur de melding binnenkwam dat zich in de Zandstraat een gewonde man bevond. Dit bleek het slachtoffer te zijn. Hij zat onder het bloed en verklaarde te zijn mishandeld, maar kon zich van het gebeuren niet veel herinneren. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon na onderzoek huiswaarts keren. De politie zet het onderzoek voort.

Politie stelt onderzoek in naar mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Een 35-jarige inwoner van Bergen op Zoom heeft vrijdag aangifte gedaan bij de politie van een mishandeling die donderdagavond heeft plaatsgevonden. De man bevond zich in de woning van zijn vriendin in de wijk Tuinwijk, toen de ex van deze vriendin binnenkwam. Hoewel hem meerdere malen te verstaan werd gegeven dat hij weg moest gaan, was hij uit op de confrontatie. Uiteindelijk sloeg hij, in aanwezigheid van zijn twee tienerkinderen, de nieuwe vriend van hun moeder en raakten de twee mannen in een gevecht verwikkeld. Hierop is de ex weer weg gegaan. De 35-jarige man heeft bij de politie aangifte gedaan van de mishandeling.

Politie vordert rijbewijs dronken automobilist in

BERGEN OP ZOOM: Een 24-jarige automobilist uit Bergen op Zoom is donderdagavond omstreeks 18.30 uur aangehouden door de politie, omdat hij aan de Wattweg reed, terwijl hij veel te veel gedronken had om zijn auto te mogen besturen. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 820 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich tegenover de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

Diefstal vrachtauto

OUD GASTEL: In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden een vrachtauto (DAF 45 voorzien van het kenteken BJ-PD-33) ontvreemd vanaf het terrein van een bedrijf aan de Zaagmolen. Vermoedelijk heeft men tevergeefs getracht nog twee andere autos te ontvreemden, maar is men daar niet in geslaagd. Deze beide autos werden op grove wijze opengebroken. Na de diefstal is men omstreeks 2.00 uur met de auto door de afgesloten dubbele poort aan de voorzijde van het terrein gereden. De politie heeft aangifte opgenomen en een onderzoek naar de diefstal ingesteld.

Poging tot oplichting?

ROOSENDAAL: Een Roosendaalse vrouw meldde zich vrijdag bij de politie, omdat zij zich zorgen maakte over een handeling van haar 73-jarige moeder. Bij de vrouw was woensdagavond aangebeld door een man, die verklaarde in dienst te zijn van een energiebedrijf en belangstelling te hebben voor de meterstanden. Tevens informeerde hij naar het bankrekeningnummer van de vrouw en verzocht hij haar een formulier te ondertekenen. Navraag bij de energieleverancier wees uit dat het adres van de vrouw echter niet in hun werkoverzicht voorkomt. De dochter heeft hierop veiligheidshalve aangifte bij de politie gedaan van poging tot oplichting.

Politie bekeurt 135 hardrijders

ROOSENDAAL: Vrijdagmorgen heeft de politie tussen 8.00 en 9.15 uur aan de Burgemeester Freijterslaan de snelheid gecontroleerd van 967 weggebruikers. Maar liefst 135 van hen overschreden de maximaal toegestane snelheid van 50 km/uur. Zij kunnen derhalve een bekeuring op de deurmat verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur.

Politie vordert rijbewijs in van hardrijder

ROOSENDAAL: Donderdagavond omstreeks 21.30 uur zagen surveillerende politiemensen een automobilist rijden door een woonwijk waar een 30 km/h zone is ingesteld. Deze 23-jarige Roosendaler reed echter dusdanig hard dat hij het overige verkeer ernstig in gevaar bracht. De man werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast wordt een proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Een 20-jarige vrouw uit Sint Willebrord heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Donderdagmiddag zag een onbekende kort na 17.00 uur in de Passage kans de portemonnee van de vrouw te ontvreemden vanuit een plastic tas. Iemand heeft de moeite genomen de portemonnee vervolgens in de brievenbus van het politiebureau aan de Nieuwstraat te deponeren. Het geldbedrag, dat er in had gezeten, was echter niet meer aanwezig.

Drugstoerist korte tijd ontvoerd

ROOSENDAAL/BREDA: Een 22-jarige Belg heeft tegenover de politie verklaard dat hij vrijdagmiddag het slachtoffer is geworden van een vrijheidsbeneming. De man kwam naar Roosendaal met de intentie softdrugs te kopen bij een coffeeshop, toen hij aan de Van Beethovenlaan werd aangesproken door een tweetal personen in een matrood gekleurde auto. Deze personen zeiden dat hij ook bij hen drugs kon kopen en de man besloot na enige aarzeling op het voorstel in te gaan. Hij werd uitgenodigd bij hen in de auto plaats te nemen. Toen de man eenmaal in de auto had plaatsgenomen, bleken de twee naar Breda te rijden. Onderweg werd de man gevraagd zijn geld, een bedrag van 25 euro, af te staan. Bij het Centraal Station in Breda wist de man, onder het mom dat hij geld moest pinnen, de hulp van een beveiligingsmedewerker van de NS in te schakelen. Toen deze echter buiten poolshoogte nam, was de auto verdwenen. Het slachtoffer voelt zich bijzonder bedreigd en geïntimideerd door de daders en heeft bij de politie aangifte gedaan van vrijheidsbeneming en diefstal.

Auteur: Manon Ostendorf