Partij van de Arbeid


Persbericht


Den Haag, 27 mei 2005


Nog 48 uur tot de stembussen sluiten!


PvdA-bijeenkomst referendum Europese Grondwet in Den Haag


Op 1 juni is het referendum over de Europese Grondwet. De PvdA voert campagne tot de stembussen sluiten. Het startschot voor de laatste 48 uur valt bij de PvdA op 30 mei in Den Haag. Het Internationaal secretariaat van de Partij van de Arbeid houdt dan vanaf 18.00 uur een bijeenkomst in Theater Concordia, Hogezand 42 in Den Haag. Tijdens deze avond staat het referendum over de Europese Grondwet centraal.


PvdA partijvoorzitter Ruud Koole opent de bijeenkomst om 18.00 uur. Aansluitend, om 18.10 uur, volgen de aanwezigen via een groot scherm de TV-uitzending waarin politici, onder meer Wouter Bos, op de Erasmus Universiteit in Rotterdam met elkaar in debat gaan.


Om 19.30 uur debatteert PvdA Tweede-Kamerlid Frans Timmermans met de aanwezigen. Internationaal secretaris Marije Laffeber leidt dit debat. Aansluitend, om 20.15 uur, wordt aan de voorzitter van de afdeling Den Haag Sebastiaan Ruddijs de vraag voorgelegd waarom de grondwet zo belangrijk is voor Den Haag. De aanwezigen kunnen vervolgens meedoen met de Europaquiz.


Wouter Bos spreekt om ongeveer 21.00 uur de aanwezigen toe. In zijn speech geeft hij het startschot voor nog twee volle dagen campagne voeren voor de Grondwet. Hij zal onder meer aangeven dat hij begrijpt dat nog veel kiezers twijfelen of zij voor of tegen gaan stemmen. Uiteindelijk draait het om de vraag: zijn we beter af met of zonder de Grondwet? De PvdA is er van overtuigd dat de Grondwet een aantal stappen in de goede richting zet.


Vanaf 21.15 uur gaat de voorzitter van de PvdA-Eurodelegatie Max van den Berg in debat met de aanwezigen over de Europese Grondwet. De bijeenkomst eindigt om 22.00 uur.




Partij van de Arbeid