Dienstenbond CNV

Gesprek met Schuitema over aanpassingen C1000 contracten 27-05-2005

In onze vorige info hebben we verteld dat we van de werknemers in de C1000-filialen kregen te horen dat zij nieuwe contracten kregen ´aangeboden´. Werknemers wilden natuurlijk graag weten wat ze hier mee moesten. Waren ze verplicht om te tekenen? Omdat wij geen afspraak hierover hadden gemaakt met de directie van de C1000-filialen, wij ook niet bekend waren met hun plannen om àlle contracten van àlle winkelmedewerker aan te passen, hebben we iedereen gevraagd om een kopie van zijn/haar contract toe te sturen.

Dat hebben we geweten. We kregen werkelijk stapels met contracten voorgelegd. Om te zien of er sprake was van verslechteringen, moesten we natuurlijk ook de huidige contracten hebben om te vergelijken.

Ons eerste advies, voordat wij de contracten hadden ontvangen, was om NIET te tekenen. Het is immers helemaal niet nodig om een nieuw contract te tekenen. U heeft toch al een contract! Het dienstverband blijft bestaan mét of zonder nieuw contract. Sommige mensen kregen te horen dat, wanneer ze niet zouden tekenen, de veranderingen toch door zouden gaan. Dat slaat nergens op. Want anders hebben ze toch niet uw handtekening nodig! C1000 mag niet zomaar eenzijdig wijzigingen doorvoeren. Voor het tekenen en veranderen van een contract zijn toch echt twee partijen nodig. U heeft hierin dus net zoveel te zeggen als de werkgever.

De belangrijkste wijzigingen die wij in de nieuwe contracten konden ontdekken, zijn de volgende:

* Allemaal standaard contracten: afspraken die speciaal voor een werknemer waren geregeld

zijn eruit gehaald. B.v. het recht om vrij te hebben tijdens schoolvakanties of het niet verplicht zijn om op avonden en zaterdagen te werken.

* De mogelijkheid om de standplaats te veranderen is opgenomen. C1000 kan dus bepalen dat u definitief (dus niet tijdelijk) naar een ander filiaal gaat

* Toeslagen. Sommige lonen zijn teruggebracht naar CAO-niveau. Hetgeen iemand meer verdient is vastgelegd in een persoonlijke toeslag (hier zijn al helemaal geen afspraken met ons over gemaakt terwijl het toch over een primaire arbeidsvoorwaarde gaat!)
* C1000 heeft de mogelijkheid ingevoerd om de arbeidsvoorwaarden eenzijdig te wijzigen. Hiermee zou u dus afstand doen van uw recht op inspraak over uw eigen arbeidspositie.

Al met al genoeg redenen om bij ons eerste advies te blijven: NIET tekenen. Aanstaande maandag staat een gesprek gepland met Schuitema om het verder over deze kwestie te praten. Velen van u geven aan dat de negatieve veranderingen en acties vanuit Schuitema zich blijven opstapelen en dat u zich niet zeker voelt over uw eigen positie voor de toekomst. Dat is geen fijne situatie om in te werken. Wij vinden dat wij uw mening/stem, helaas opnieuw, onder de aandacht moeten brengen bij Schuitema. Er moet nu toch echt eens wat positiefs gebeuren.

Heeft u vragen over deze info of over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact op met uw districtskantoor.