Gemeente Heemstede


Ambtsbezoek commissaris Harry Borghouts aan Heemstede

Vrijdag 27 mei jl. heeft de Commissaris van de Koningin van de Provincie Noord-Holland, Harry Borghouts, een ambtsbezoek afgelegd aan de gemeente Heemstede.
Middels een gevarieerd programma heeft de commissaris kennisgemaakt met allerlei aspecten en onderwerpen die spelen binnen de gemeente.

Zo werd (per fiets) een bezoek gebracht aan het 'vernieuwde' Oude Slot, waar een toelichting werd gegeven op gemeentelijke plannen zoals het Bouwplan Watertoren (bouw 215 appartementen), de nieuwe brandweerkazerne aan de Nijverheidsweg, de uitbreiding van het Raadhuis (centralisatie gemeentelijke organisatie) en de samenwerking tussen gemeenten in de regio Kennemerland.

Hierna werd een bezoek gebracht aan het nieuw te realiseren natuurgebied Park Meermond en aan College Hageveld waarin voor een deel appartementen gerealiseerd worden.
In de middag vond er een bijeenkomst plaats in het Raadhuis waar samen met de gemeenteraad gesproken werd over de bestuurlijke toekomst van de regio Kennemerland, woningbouw en regionale mobiliteit.

Het ambtsbezoek werd afgesloten met een informele thematische sessie over verkeersveiligheid rondom de basisscholen in Heemstede. Aan deze discussie namen onder andere gemeenteraadsleden, basisscholen, het Comité Veilig naar School en de Fietserbond deel. Ambtsbezoek Harry Borghouts aan Heemstede

Commissaris Harry Borghouts (rechts) neemt officieel de nieuwe dienstfietsen van de gemeente in gebruik. Links burgemeester Tine van der Stroom en in het midden gemeentesecretaris Willem van den Berg.