ADO Den Haag

Den Haag, vrijdag 27 mei 2005

Maurice Steijn toegevoegd aan technische staf ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft vandaag overeenstemming bereikt met ex-speler Maurice Steijn (31) over toetreding tot haar technische staf. Het komende seizoen zal Steijn bij Jong ADO Den Haag fungeren als assistent van trainer Bob Kootwijk. Daarnaast zal hij als speler tevens uitkomen voor het amateurelftal van ADO Den Haag, dat volgend seizoen uitkomt in de tweede klasse en tevens onder leiding staat van Kootwijk.

Algemeen directeur Robert Langenbach (ADO Den Haag): We zijn erg gelukkig met de toevoeging van Maurice Steijn aan de technische staf van Jong ADO Den Haag. Met zijn ervaring als betaald voetballer kan hij op meerdere vlakken van veel waarde zijn voor onze jonge talenten. Daarnaast zorgt hij als speler voor een aanzienlijke kwaliteitsimpuls aan ons amateurelftal. Zijn aanstelling past bovendien in ons beleid om meer oud-spelers bij de club te betrekken.

Maurice Steijn: Ik heb onlangs mijn Oefenmeester III-diploma behaald en wil mij graag oriënteren op de mogelijkheden om als trainer aan de slag te gaan. Dat ik bij de club waar het voor mijzelf allemaal begon de kans krijg om op dit vlak ervaring op te doen, sprak mij direct aan. Ik bewaar tenslotte zeer goede herinneringen aan mijn tijd in het Zuiderpark. Door als trainer en speler mijn kennis en ervaring over te dragen aan de jeugd van ADO, kan ik bovendien wat terugdoen voor de club waar ik mijn volledige jeugdopleiding heb doorlopen.

Maurice Steijn debuteerde in het seizoen 1993/1994 bij ADO Den Haag in het betaald voetbal. Van 1993 tot 1999 speelde de middenvelder in de Eerste Divisie voor de residentieclub in totaal 119 wedstrijden waarin hij 7 keer wist te scoren. In de daaropvolgende twee seizoenen kwam hij uit voor NAC. In het eerste seizoen (26 wedstrijden, geen doelpunten) promoveerde hij direct met de Bredanaars naar de Eredivisie, waarna hij nog twee seizoenen uitkwam op het hoogste niveau.

Een ernstige liesblessure noopte hem tot stoppen als betaald voetballer. Na zijn herstel speelde Steijn tot aan het afgelopen seizoen in totaal drie seizoenen voor de Haagse amateurclub FC Kranenburg in de hoofdklasse van de zondagamateurs. In het seizoen 2003/2004 werd hij uitgeroepen tot Haags amateurvoetballer van het jaar.


Noot voor de redactie (

ADO Den Haag