Gemeente Terneuzen

Persbericht 26-05-2005

Feestelijke opening wijk Triniteit

Morgen, vrijdag 27 mei, zal de officiële oplevering plaatsvinden van de wijk Triniteit in Terneuzen. Genodigden zijn welkom in de feesttent op het plein in het hart van de wijk (nabij Lindenlaan en Wilgenplantsoen). Daarnaast is er op zaterdag 28 mei een feestprogramma voor alle buurtbewoners. Gedurende heel de dag zijn er in en rond de feesttent allerlei activiteiten voor kinderen en veel optredens.

Inmiddels zijn bijna alle werkzaamheden in Triniteit verricht. Voor de vroegere Bomenbuurt, die tot stand kwam in de jaren 1959-1961, is een wijkontwikkelingsplan gemaakt met als doel meer ruimte te scheppen. Dit betekende de sloop van 8 flats en 62 eengezinswoningen. Op de daardoor leeggekomen ruimte zijn ca. 63 koopwoningen en 8 huurwoningen gerealiseerd. Een park vormt het nieuwe hart van de wijk. Qua vormgeving in na-oorlogse herontwikkelingswijken heeft het wijkontwikkelingsplan zelfs een voorbeeldstatus gekregen. De doelstelling, een kwalitatieve opwaardering van de wijk, is daarmee ruimschoots gehaald.

Het programma voor vrijdag 27 mei:
15.00 uur: welkomstwoord in de feesttent door de heer E.J. van Exter, directeur van Clavis,
15.30 uur: onthulling plaquette aan de Axelsestraat door wethouder A.M.G. van Waes met enkele clienten van Stichting Tragel, welke woonachtig in de wijk Triniteit.
16.00 uur: fototentoonstelling en toespraak in woonzorgcentrum De Blide door de heer A.J. Saman, directeur van De Blide, 16.45 uur: hapje en een drankje in de feesttent.

Een officieel onderdeel op zaterdag 28 mei is de onthulling van de plaquette bij het kunstwerk op het plein. Om 13.45 uur zal wethouder C.L. Liefting samen met een lid van de familie van mevrouw Florusse de plaquette onthullen. Het kunstwerk is genoemd naar Nel Florusse, vroeger de moeder van de wijk. Het feestprogramma bestaat verder die dag uit een rommelmarkt, ballonnenoptocht, spelletjes voor kinderen en allerlei optredens, vanaf 11.00 uur tot s avonds laat. Buurthuis t Schelpenhoekje heeft mede het programma opgesteld.

Noot aan de redactie:
U bent van harte uitgenodigd op 27 en 28 mei.

Nadere informatie:
Gemeente Terneuzen, Dirk Timmers, tel.: 0115 455 523 Clavis, Alexandra Boddaert, tel: 0115-645 225

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright