Gemeente Winterswijk



13 mei 2005

Jury Entente Florale bezoekt Winterswijk op 27 mei Winterswijk dingt mee naar titel groenste gemeente van Nederland

Winterswijk- Op 27 mei brengt de jury van de Nationale Groencompetitie
2005, de Entente Florale, een bezoek aan de gemeente. Winterswijk dingt namelijk mee naar de titel van groenste gemeente van Nederland. De jury kijkt van 9.00 tot 17.00 uur in Winterswijk naar de manier waarop het groen-, natuur- en landschapsbeleid in de gemeente is toegepast. Op 12 oktober wordt in Venlo bekendgemaakt of Winterswijk inderdaad met de eer mag gaan strijken.

Entente Florale
Winterswijk dingt mee naar de prijs in de categorie steden. 'Tegenstanders' van de gemeente zijn Zwolle, Amstelveen, 's-Gravenzande, Nuenen, Venray en Dordrecht. Onze gemeente is op 27 mei als eerste aan de beurt om door de jury beoordeeld te worden. De jury let daarbij vooral op de manier waarop de gemeente zowel haar visie op groen, natuur en landschap, als de eigen identiteit tot uitdrukking heeft gebracht.

Programma
De jury wordt om 9.00 uur in Winterswijk ontvangen door wethouder Abbink en daarna geeft de gemeente een presentatie over het groen- en landschapsbeleid. Vervolgens bekijkt de jury vanaf 10.30 uur in een wandelroute onderdelen van het centrum. Om 11.30 uur stapt het gezelschap op de fiets om de rest van de kern te bezichtigen. Na de lunch gaat de tocht per bus verder het buitengebied in. De dag wordt afgesloten in the Gallery waar vanaf 15.30 uur het juryberaad is.