Provincie Friesland

UITNODIGING

Sociale sector Friesland bijeen op Provinciehuis

Het Oranje Fonds stelde het afgelopen jaar ruim E 975.000 ter beschikking aan 80 projecten in de provincie Friesland. Deze projecten leveren een bijdrage aan de sociale kant van de samenleving. In samenwerking met de Provincie Fryslân organiseert het Oranje Fonds op 27 mei a.s. een bijeenkomst op het Provinciehuis met als gastheer de Commissaris van de Koningin, de heer drs. E.H.T.M. Nijpels. Al 100 vertegenwoordigers van Friese stichtingen en verenigingen hebben zich aangemeld.

Het doel van de bijeenkomst is een wederzijdse uitwisseling. Het Oranje Fonds vertelt over de werkwijze en mogelijkheden tot financiering van het Fonds zodat de aanwezigen beter weten wanneer ze wel en niet een beroep op het Fonds kunnen doen. Van de aanwezigen hoort het Fonds graag welke specifieke aandachtspunten er in Friesland zijn. Zo kan het Oranje Fonds een nog beter aanbod ontwikkelen en samen met de reeds bestaande organisaties daar waar nodig de Friese samenleving versterken.

Graag nodigen wij u uit voor deze bijeenkomst 27 mei a.s. . Vanaf 9.30 uur bent u van harte welkom op het Provinciehuis om kennis te maken met iedereen die zich inzet voor de ontwikkeling van de sociale kant van Friesland. Ook na afloop van de bijenkomst is hier ruim de tijd voor. Het programma begint om 10.00 uur en omvat een voordracht van de Commissaris van de Koningin, een presentatie over het nieuwe aandachtspunten en structuren van het Oranje Fonds, twee presentaties van projecten die het Oranje Fonds steunde en de uitwisseling met alle aanwezigen. Ook reikt het Fonds twee cheques uit aan organisaties die een aanvraag indienden, maar nog niet weten dat deze is toegekend.

Wilt u bij de bijeenkomst aanwezig zijn dan kunt u zich aanmelden bij Nancy Scheeve, Tel. 030-6564524 of scheeve@oranjefonds.nl Voor nadere informatie kunt u ook kijken op www.oranjefonds.nl

We zien uit naar uw komst!

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer E 15 miljoen uit aan organisaties en projecten in Nederland en op de Nederlandse Antillen en Aruba. Het Oranje Fonds bevordert sociale cohesie, participatie, integratie en sociale veiligheid en vermindert het sociale uitsluiting. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.


---- --