Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Vrijdag 27 mei, start positieve wijkactie Carnisselande Week vol activiteiten "Onze wijk te Kijk"

BARENDRECHT (25 mei 2005) - Wethouder Peter van Vugt verricht op vrijdag 27 mei om 19.00 uur de aftrap voor de positieve wijkactie Carnisselande. Onder het motto "Onze Wijk te Kijk" hebben de gemeente Barendrecht, stichting Alle-r-hande, BoCa (Bewonersorganisatie Carnisselande) en 4 basisscholen de handen in elkaar geslagen om Carnisselande in het zonnetje te zetten. Het startsein wordt verricht tijdens het jaarlijkse Midlente-avondfeest van basisschool de Trinoom (Olmenwede 1).

Tijdens het Midlente-avondfeest maakt wethouder Van Vugt de winnende foto bekend van het fotoproject. Dit project is opgezet door de vier betrokken basisscholen uit Carnisselande. Van de winnende foto wordt een ansichtkaart gemaakt. Verder rappen de kinderen die avond op het plein van de Trinoom de CarnisselandeRAP. Deze rap is door het jongerenwerk speciaal voor deze week geschreven.

Programmakrant
De positieve wijkactie bestaat uit diverse leuke activiteiten voor jong en oud. Leuke voorbeelden zijn er genoeg: In je Badjas op de Gaatkensplas (28 mei), Jongerenprogramma in het Riederpark met o.a. jongleershow, dance-demo (30 mei), Schoonmaakactie: 'zwerfvuil, mooi niet' (31 mei), Straatspeeldag (1 juni), Pleinfeest bij Waterpoort (2 juni), Beplanten boomspiegels (2 juni), Expositie onze Wijk te Kijk in Carnisse Veste (3 juni). Kortom: voor elk wat wils. Het uitgebreide weekprogramma staat in de speciale wijkactiekrant. Deze krant is onder andere af te halen bij het gemeentehuis, Waterpoort en de scholen en kinderdagverblijven in Carnisselande.

Tekst CarnisselandeRAP:


1 Wonen in Carnisselande 2 Ze bouwden onverschrokken 3 Mooie nieuwe huizen Een heel frisse wijk, Een hele buurt aan de dijk, Planten, bloemen, bomen, Uit de klei getrokken Of langs de A16 Elke dag een plezier In een heel korte tijd. T is maar hoe je t bekijkt. Om na school weer thuis te komen.

4 Mensen voelen zich thuis 5 We kunnen hier fijn spelen 6 We rappen dit lied In de wijk van hun dromen, Op de skatebaan en het gras, Als Carnisselanders, Effe zwaaien naar de buren En op een zomerse dag En we verhuizen niet Die op de fiets voorbij komen. Lekker chillen aan het gras. Want we willen niet anders!!

Noot voor de pers,