Ingezonden persbericht


Persbericht

Op 26 mei 2005 sloot InBev haar aanbod af om de resterende minderheidsbelangen in SUN Interbrew Ltd te verwerven. Na de vereffening van het bod zal InBev een economisch belang van 99,7% in SUN Interbrew Ltd hebben.

Brussel, 27 mei 2005

InBev N.V. (Euronext: INB) ("InBev") kondigt aan dat ze de uiterste ontvangstdatum voor aanvaardingen van het aanbevolen bod van USD 33,41 in cash voor de resterende klasse A-aandelen (zonder stemrecht) en GDR's ("klasse A-effecten") en klasse B-aandelen (met stemrecht) en GDR's ("klasse B-effecten" en, samen met de klasse A-effecten, "SIL-aandelen") die InBev nog niet bezit in SUN Interbrew Ltd ("SIL") verstreken is op 26 mei 2005 te 15 uur (Luxemburgse tijd).

De aanvaardingen van het bod en de marktaankopen van SIL-aandelen door InBev gedurende de aanbiedingsperiode bedragen in totaal 863.877 klasse A-effecten en 687.186 klasse B-effecten. InBev besliste de voorwaarde op te geven die stelde dat 90% van de effecten moest aanvaard worden met betrekking tot het bod voor de klasse A-effecten. Bijgevolg zal InBev na de vereffening van het bod in totaal 99,7% van de klasse A-effecten en 99,7% van de klasse B-effecten in handen hebben. Als gevolg hiervan zal InBev in totaal een economisch belang van 99,7% in SUN Interbrew bezitten.

De betaling voor de aangeboden SIL-aandelen zal worden verricht door The Bank of New York, de agent die belast is met het beheren van het bod, tegen of op 3 juni 2005, in overeenstemming met de voorwaarden van het bod.

InBev neemt zich momenteel voor de maatschappelijke zetel van SIL van Jersey over te brengen naar een ander rechtsgebied. Na deze verandering wil InBev een aanvraag laten indienen om de notering van de SIL-aandelen te laten schrappen van de Beurs in Luxemburg. InBev verwacht nu dat de aanvraag voor deze schrapping zal worden ingediend tegen het einde van het tweede kwartaal van 2006. InBev kan ook vragen dat SUN Interbrew een einde maakt aan de bestaande deposito-overeenkomst die de uitvoering van het SIL GDR-programma regelt.

InBev zal tot en met 24 juni 2005 SIL-aandelen blijven aankopen in de markt tegen de prijs van het bod. De aankopen zullen in naam van InBev worden verricht door Renaissance Capital. De houders van SIL-aandelen die hun aandelen wensen te verkopen kunnen daartoe contact opnemen met Masha Shatalina op het volgende adres: Renaissance Capital, 22 Voznesnensky pereulok, 125009, Moskou, tel.: +7 501 258 7706.

Het bod werd niet gedaan, direct noch indirect, in of naar de Verenigde Staten en eender welke documentatie in verband ermee mag niet worden verstuurd naar noch op enige andere wijze worden verdeeld in de Verenigde Staten, ongeacht of dit gebeurt met gebruik van de Amerikaanse post of gelijk welke andere middelen of instrumenten van handel tussen de staten van de V.S. of van buitenlandse handel met de V.S. (met inbegrip van, zonder beperking, post, fax, telex, telefoon en internet), of van de faciliteiten van een Amerikaanse nationale effectenbeurs. Het bod werd niet aanvaard via dergelijk gebruik, middelen of instrumenten in of vanuit de Verenigde Staten.

Bijgevolg worden en mogen geen kopieën van dit persbericht en van eender welke documentatie in verband ermee worden verstuurd of op enige andere wijze worden verdeeld in of naar of vanuit de Verenigde Staten of, in deze hoedanigheid, naar bewaarders, beheerders of gevolmachtigden die SIL-aandelen bijhouden voor personen die de Amerikaanse nationaliteit bezitten, en personen die dergelijke documenten ontvangen (met inbegrip van bewaarders, gevolmachtigden en beheerders) mogen ze niet verdelen of versturen in, naar of vanuit de Verenigde Staten. Elke voorgenomen aanvaarding van het bod dat direct of indirect het resultaat is van een inbreuk op deze beperkingen zal ongeldig zijn. Er werden geen SIL-aandelen gevraagd van een ingezetene van de Verenigde Staten en aandelen die in antwoord worden verstuurd door een Amerikaanse ingezetene werden niet aanvaard.

Over InBev

InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Skol® - het derde beste verkopende bier wereldwijd - Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. InBev stelt ongeveer 77.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2004 realiseerde InBev een netto-omzet van E8,57 miljard (inclusief 4 maanden AmBev). Bezoek voor meer informatie onze website www.InBev.com.

Contact Informatie

Vicky Palmeri Patrick Verelst
Corporate Press Officer VP Investor Relations
Tel: +32-16-27-60-61 Tel: +32-16-27-65-41
Fax: +32-16-50-60-61 Fax: +32-16-50-65-41
E-mail: vicky.palmeri@inbev.com E-mail: patrick.verelst@inbev.com


---- --