Ingezonden persbericht


Persbericht

Distributierechten voor Beck's® in het Verenigd Koninkrijk terug van Scottish & Newcastle naar InBev

Brussel, 27 mei 2005

InBev kondigt aan dat zij met Scottish & Newscastle een akkoord heeft bereikt om de distributierechten voor Beck's® in het Verenigd Koninkrijk opnieuw over te nemen voor een prijs of netto actuele waarde van 97.7 miljoen euro. Met dit akkoord wordt de datum waarop het merk Beck's® in het Verenigd Koninkrijk volledig in het InBev-portfolio wordt opgenomen, vooruitgeschoven.

In 2004 werd van Beck's® in het Verenigd Koninkrijk een totaal volume van ongeveer 600.000 hectoliter verkocht, in de segmenten horeca en thuisverbruik samen. InBev is ervan overtuigd dat dit merk een grote troef zal zijn voor het portfolio van Interbrew UK. De unieke positie van Beck's®, op basis van de kwaliteit en de traditie van het merk, zal ongetwijfeld waarde creëren voor de operaties van Interbrew in het Verenigd Koninkrijk.

Scottish & Newcastle sloot in 1987 een exclusieve distributieovereenkomst voor het merk Beck's®, dat toen in handen was van Brauerei Beck GmbH & Co. In 2001 nam InBev de Duitse brouwerij Beck & Co over en, in het kader van deze transactie, ook de overeenkomst met Scottish & Newcastle voor de distributie van Beck's® in het Verenigd Koninkrijk. De distributieovereenkomst werd oorspronkelijk afgesloten tot mei 2012.

"We zijn er vast van overtuigd dat Beck's®, één van onze wereldwijde topmerken, het merkenportfolio van InBev in de UK zal versterken en ook onze positie in deze sleutelmarkt voor InBev zal verstevigen." zegt Stewart Gilliland, InBev Zone President Western Europe.

Naar verwachting zal deze transactie vanaf 2006 een positieve winstbijdrage leveren en de ROIC (Return On Invested Capital) zal de WACC (Weighted Average Cost of Capital) evenaren tegen 2007.

De transactie zal kortelings worden afgerond.

Over InBev
InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Skol® - het derde beste verkopende bier wereldwijd - Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. InBev stelt ongeveer 77.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2004 realiseerde InBev een netto-omzet van E8,57 miljard (inclusief 4 maanden AmBev). Bezoek voor meer informatie onze website www.InBev.com. Interbrew UK is een onderneming van InBev.

Contactinformatie:

Gwendoline Ornigg Patrick Verelst
Corporate Media Relations Manager VP Investor Relations Tel: +32-16-27-65-72 Tel: +32-16-27-65-41
Fax: +32-16-50-65-72 Fax: +32-16-50-65-41
E-mail: gwendoline.ornigg@inbev.com E-mail: patrick.verelst@inbev.com


---- --