Gemeente Arnhem

Boodschappentas terug bij winkelcentrum Elderhof Vrijdag 27 mei komt De Boodschappentas terug naar winkelcentrum Elderhof. Het kunstwerk, gemaakt door Joep Sterman, is op verzoek van bewoners van Elderveld geheel opgeknapt. De Boodschappentas was oorspronkelijk uitgevoerd in zwart en wit, nu is het een kleurig geheel geworden blauw en verschillende tinten groen. Het kunstwerk krijgt een nieuwe plek bij het winkelcentrum: het plantsoen tussen de Hollandweg en de Pettenstraat. De Boodschappentas wordt vrijdag 27 mei rond 9.00 uur op zijn definitieve plek gezet.
Het herstel van De Boodschappentas heeft circa 2,5 maanden geduurd. Het kunstwerk is gedeeltelijk vernieuwd, gerestaureerd en gerenoveerd en heeft een nieuwe kleurenstelling gekregen. Het werk is ook aangepast aan deze tijd en omgeving, een menging van abstract en herkenbaarheid. De Boodschappentas was een cadeau van de firma Heidemij, de bouwer van het winkelcentrum Elderhof, aan de gemeente. Het is op 2 september 1977 gegeven ter gelegenheid van de opening van het winkelcentrum.

De maker van De Boodschappentas, kunstenaar Joep W. Sterman, heeft zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem gevolgd. Naast zijn beroep als kunstenaar is Joep Sterman docent vrij ruimtelijk werk en toegepaste vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem.

Arnhem, 25 mei