Ingezonden persbericht


Bekende wielrenners veilen shirts op eBay.nl

Opbrengst veiling van Rabo Wielerploegen bestemd voor getroffen gebieden in Azië

Amsterdam, 27 mei 2005 Op online handelsplaats eBay.nl worden momenteel vier wedstrijdshirts geveild van wielrenners van de Rabo Wielerploeg. De opbrengst hiervan komt ten bate van de door de tsunami getroffen gebieden in Azië. De wielrenners Michael Boogerd, Oscar Freire, Erik Dekker en Jan Boven laten de volgende door hun gesigneerde wedstrijdshirts veilen:

: Michael Boogerd, Luik - Bastenaken - Luik (met rugnummer) : Oscar Freire, Luik - Bastenaken - Luik (met rugnummer) : Erik Dekker, Waalse Pijl 2005 (met rugnummer)
: Jan Boven, Milaan San Remo 2005 (zonder rugnummer)

De veilingen lopen tot en met 5 juni, hebben een startprijs van 1 euro en zijn vanaf de eBay homepage www.ebay.nl via een button te bereiken, of via the volgende url: http://cgi3.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=vandecamp123

Over de Rabobank Groep

De Rabobank Groep is de grootste financiële dienstverlener op de Nederlandse markt. Wereldwijd heeft zij 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is in Nederland marktleider op vrijwel alle gebieden van de financiële dienstverlening. De Rabobank Groep bestaat uit 280 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met meer dan 1,4 miljoen leden en uit gespecialiseerde dochterondernemingen, zoals Alex, Effectenbank Stroeve, De Lage Landen, FGH Bank, Gilde Investment, Interpolis, Rabobank International, Rabo Vastgoed, Robeco en Schretlen & Co. Internationaal is de groep met 169 vestigingen vertegenwoordigd in 34 landen.

Rabobank Nederland sponsort landelijk drie grote takken van sport: wielrennen, hockey en paardensport.

Binnen de Rabobankorganisatie is direct na de tsunamiramp een groot aantal initiatieven op gang gekomen. De veiling van de wedstrijdshirts van renners van de Wielerploegen is hier een voorbeeld van. De Rabobank zal, na de fase van de noodhulp, de hulpverlening gaan richten op de wederopbouw in Azië. Daartoe is een Medewerkerfonds in het leven geroepen, waarin werknemers bijdragen kunnen storten. De opbrengsten zullen door Rabobank Nederland worden verdubbeld.

Het geld is bestemd voor het herstel, de doorstart, of in sommige gevallen een nieuw begin van projecten in India, Sumatra en Sri Lanka waar de bank door middel van de Rabobank Foundation al veel langer bij betrokken was. Rabobank Foundation beschikt over een netwerk en een infrastructuur die het mogelijk maken om bij te dragen aan duurzame wederopbouw na de fase van noodhulp.

Over eBay®

Met 135 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het eerste kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op: http://www.ebay.nl/.