Politie Hollands Midden

Datum: 27 mei 2005

Driebruggen Diefstal bromfietsen uit bedrijf De politie kreeg op donderdag 26 mei de melding dat er uit een bedrijf aan de Esdoornstraat een vijftal bromfietsen waren gestolen. De bromfietsen zijn gestolen in de periode van maandag 23 en woensdag 25 mei. De melder, een 36-jarige inwoner van Driebruggen, dacht aanvankelijk dat het om een kwajongensstreek ging, maar na het signaleren van inbraakschade heeft hij de politie ingelicht. De technische recherche verricht een nader onderzoek naar de inbraak.

Leiden Mishandeling van buschauffeur De politie heeft aangifte van mishandeling opgenomen van een 38-jarige buschauffeur uit Leiden. De mishandeling vond plaats in de bus op donderdag 26 mei, omstreeks 19.45 uur, op de Smaragdlaan. Een voetganger stak voor de bus de straat over waarbij hij geen gebruikt maakte van een voetgangersoversteekplaats. Desondanks liet de bus de voetganger voor. Vijftien meter verder stopte de bus bij een bushalte om twee vrouwen in te laten stappen. De juist overgestoken voetganger rende in de richting van de bus en liep de bus in. Hij sloeg en stompte de buschauffeur zonder enige reden, waarop de buschauffeur letsel aan zijn hoofd opliep. Het lukte de buschauffeur om de noodknop in te drukken, waarmee hij de politie alarmeerde. De politie kwam ter plaatse, maar trof de verdachte niet meer aan. Op basis van getuigenverklaringen en het signalement kon de politie de man echter aanhouden in zijn woning. De verdachte, een 21-jarige man uit Leiden, is overgebracht naar het bureau en ingesl! oten.

Gouda Tas uit auto gegrist

Donderdag 26 mei, omstreeks 14.30 uur, vond op de Haastenburg een beroving plaats. Een jongen op de fiets griste uit een auto een handtas terwijl de twee inzittenden, een man en een vrouw, net waren uitgestapt. De twee zagen hoe de jongen de deur opende en er vandoor ging met de tas. De jongen fietste weg in de richting van de Swadenburg langs de achterzijde van de flat.

Lekkerkerk Aanrijding De politie heeft donderdag 26 mei, omstreeks 08.10 uur, geassisteerd bij een aanrijding tussen een personenauto en een bestelauto op de Randweg. Een 18-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel reed in een personenauto, met twee inzittenden, op de Randweg in de richting van de Van Markenstraat. Door nog onbekende reden raakte de personenauto in de slip waardoor hij op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terecht kwam. Een tegemoetkomende bestelbus, een 50-jarige inwoner van Oudekerk aan den IJssel, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De twee inzittenden van de personenauto, een 17-jarige en een 18-jarige man, beide afkomstig uit Krimpen aan den IJssel, raakten bij de aanrijding gewond. De 17-jarige raakte gewond aan zijn hoofd en de 18-jarige aan zijn rug. Beiden zijn naar het Groene Hart Ziekenhuis overgebracht.

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --