Ingezonden persbericht


Onder embargo tot 27 mei 2005 ­ 17.40 h

Wijziging controlestructuur Mitiska nv

Groot Bijgaarden, 27 mei 2005 - Mitiska meldt vandaag een wijziging in haar controlestructuur, waarbij Luc Geuten (rechtstreeks en onrechtstreeks) exclusieve controle verwerft.

De controlerende aandeelhouder van Mitiska is de Stichting Administratiekantoor Bosmer. Tot op heden hielden Luc Geuten en Léon Seynave (rechtstreeks en onrechtstreeks) ieder de helft van de certificaten van de Stichting Administratiekantoor Bosmer aan en hadden aldus een gezamenlijke controle over Mitiska nv.

De wijziging naar exclusieve controle is het gevolg van de decertificering van alle certificaten in de Stichting aangehouden door Léon Seynave, en de certificering van evenveel aandelen aangehouden door Luc Geuten. De certificering en decertificering zijn een loutere omruiling van aandelen voor certificaten en vice versa, waarbij geen "prijs" betaald wordt en geen rechtstreekse noch onrechtstreekse voordelen worden toegekend aan de betrokken partijen. De wijziging heeft geen onmiddellijke gevolgen voor het bestuur van de vennootschap.

In april 2005 werd een periode van sanering en turnaround afgerond. Mitiska beschikt na deze periode over een merkelijk verbeterde financiële positie en een aantal interessante perspectieven voor de toekomst die een sterk vertrouwen in de portefeuille en activiteiten van Mitiska meer dan verantwoorden.

Financiële kalender

Algemene vergadering en bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders: 7 juni 2005