Politie Zeeland


---


W-2942-2005 Zoekaktie naar vermist meisje

De politie is vrijdagmiddag enige uren op zoek geweest naar een 12-jarig Duits meisje.
Rond 16.00 uur was het meisje op de fiets vertrokken vanuit Zoutelande op weg naar haar camping in Meliskerke. Toen ze daar rond 17.45 uur nog niet was aangekomen, waarschuwde haar familie de politie. Door de politie werd een zoektocht op touw gezet waarbij ook een helicopter werd ingeschakeld. Tegen 20.00 uur was het meisje aankomen fietsen bij een woning in Gapinge, ze was 10 kilometer te ver gefietst. Het meisje is op de camping in Meliskerke weer herenigd met haar familie.


W-2943-2005 Rijbewijs ingevorderd

In de Veerstraat in Nieuw en Sint Joosland is vrijdagavond rond 18.45 uur het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobilist uit Dongen.
Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij ontving een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.


Z-2944-2005 Rijden onder invloed

Bij een alcoholcontrole op de N61 in Hoek is vrijdagavond rond 19.45 uur een 61-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen aangehouden.
Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.


W-2945-2005 Jongetje gewond aan gezicht in Middelburg

Een 10-jarig jongetje uit Middelburg is vrijdagavond rond 20.00 uur gewond geraakt aan zijn gezicht toen hij tijdens het spelen plotseling de weg opliep.
Het jongetje was met vriendjes aan het spelen en rende hierbij vanuit het Woudriksland zonder uit te kijken de weg op. Hij liep hierbij tegen de zijkant van een passerende auto, bestuurd door een 66-jarige Middelburger. Het jongetje werd met verwondingen aan zijn gezicht per ambulance voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.