Ingezonden persbericht

Weekend expositie bij Ateliers Greet Leuven & Maarten Kramer

Floriande Ahoy

HOOFDDORP, 20050516 -- Op zaterdag 28 en zondag 29 mei van 13.00 tot 18.00 uur openen Greet Leuven en Maarten Kramer voor de tweede keer hun ateliers voor het publiek tijdens de Open Atelier Weekend Expositie. Sinds maart 2004 hebben de kunstenaars een eigen plek gekregen in de dependance van basisschool Het Braambos aan de Waddenweg 87 in Hoofddorp-Floriande. Het doel van de expositie is iedereen en in het bijzonder bewoners van de nieuwe wijken in Haarlemmermeer, kennis te laten maken met de locatie, het aanbod van kunstwerken en de mogelijkheden om kunst thuis te beleven.


Lage drempel

Beide kunstenaars bieden beeldende kunst op een laagdrempelige manier zichtbaar en bereikbaar aan door hun ateliers open te stellen, exposities te houden en kunst te verhuren. Op werkdagen houden de kunstenaars de deur open voor iedereen die naar hun werk wil komen kijken. Ook mensen die vragen hebben over de totstandkoming, materiaalgebruik of over kunst in algemene zin zijn van harte welkom.

Kunstprojecten

Kramer en Leuven stellen zich ook tot doel om kunstprojecten te initiëren en te begeleiden. Zowel in de vorm van kunsteducatie binnen de (brede) scholen maar ook door samenwerking met andere organisaties. Zo werd bijvoorbeeld in 2001 in opdracht van Stichting Meerwaarde voor de Kindercultuurdag het project 'Message in a bottle' uitgevoerd. Er werd een boot van plastic flessen gemaakt, die in de wijk Overbos te water werd gelaten. In hetzelfde jaar werd ook samengewerkt met de leerlingen van Het Braambos in het kunsteducatieproject 'De Draadmannetjes'.

Weekend Expositie

Geëxposeerd worden schilderijen, schalen en objecten van Greet leuven en schilderijen van Maarten Kramer. Gastexposanten zijn kunstenaars van het atelier van Dagcentrum Floriande.

1000 bootjes

Ook in 2005 vindt er weer een grootschalig kunstproject plaats: Floriande Ahoy! Een hernieuwde samenwerking met Basisschool Het Braambos, maar ook met een nieuwe partner, Dagcentrum Floriande (mensen met een handicap). Het project gaat van start tijdens het 'Wadloopfeest' op woensdag 25 mei aan de Waddenweg in Floriande (eilanden 8 tot 11). Rond 13.00 uur zullen in de IJtocht, het water achter de school, duizend bootjes te water worden gelaten. Het ontwerp is gebaseerd op het alom bekende origami bootje. De bootjes zijn gemaakt door leerlingen van Het Braambos en kunstenaars van het atelier van dagcentrum Floriande.

Ateliers: Waddenweg 87, 2134 XL Hoofddorp - Floriande
Tel: 023-5615239 / 06-29384196
www.maarten-kramer.exto.nl
www.greetleuven.nl




Ingezonden persbericht