Ingezonden persbericht


Persbericht

Krimpen a/d Lek, 24 mei 2005

Terugkeer miljoen Joden centraal op dag van woord en gebed

Nationale Zendingsdag OEZ op 28 mei

KRIMPEN a/d LEK - OostEuropa Zending (OEZ) houdt op zaterdag 28 mei haar jaarlijkse Nationale Zendingsdag in het zendingscentrum te Krimpen aan de Lek (Tiendweg 9). De terugkeer van nog eens één miljoen Joden naar Israël en de positie van vluchtelingen in ons land, staan centraal op de conferentie. Het thema dit jaar is "Ontgint u nieuw land".

In het ochtendprogramma is de hoofdspreker Ds. Otten, Christelijk Gereformeerd Predikant uit Rotterdam. Otten is nauw betrokken bij de International Christian Fellowship (ICF) te Rotterdam-Zuid. In deze gemeente komen veel vluchtelingen samen om bemoedigd te worden uit Gods Woord. Velen van hen hebben geen verblijfsvergunning. OostEuropa Zending wil nadrukkelijk aandacht vragen voor de verdrukte positie van de vluchtelingen in ons land. "Het recht van Christenen om naastenliefde te tonen aan deze groep staat ernstig onder druk," stelt Matthias van der Weide, directeur van OostEuropa Zending. "Het is echter onze plicht om God meer gehoorzaam te zijn dan mensen."

De terugkeer van één miljoen Joden uit onder andere India, de afstammelingen van Manasse, staat centraal in het middagdeel van de zendingsdag. Spreker Eliëzer Braun van Shuva Israël (Keer weder Israël) gelooft in de profetische beloften over de terugkeer uit de diaspora. Braun heeft zich samen met zijn O.T. georiënteerde Joodse organisatie ten doel gesteld, nog 1 miljoen Joden te helpen vanuit verschillende delen van de wereld naar Israël te emigreren. OostEuropa Zending vraagt haar zendingsvrienden en Nederlandse christenen tezamen, om het werk van Shuva Israël zowel praktisch als in gebed te ondersteunen.

Het morgenprogramma duurt van 10.30 tot 12.15 uur; het middagprogramma is van 13.30 tot 15.30 uur. Iedereen is hartelijk welkom. De toegang is vrij. Aanmelding voor de Nationale Zendingsdag is wenselijk in verband met lunch en kinderopvang: tel. 0180-521966. Op verzoek wordt een routekaart toegezonden.

Noot voor de redactie (