Gemeente Katwijk


---

Feestelijke heropening winkelhart Zeezijde op vernieuwde Princestraat

Katwijk, 24 mei 2005

Op zaterdag 28 mei a.s. opent burgemeester Wienen van de gemeente Katwijk op feestelijke wijze het vernieuwde winkelhart Zeezijde op Princestraat. Hiermee is na een periode van vijf jaar de facelift van dit winkelgebied afgerond.

Nu kunnen ondernemers en bezoekers genieten van een schitterend Winkelhart, een centrum dat helemaal past in deze tijd. De winkeliers van Winkelhart Zeezijde willen dit graag vieren en hebben voor deze dag een feestelijk programma met leuke attracties en activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

De officiële opening vindt plaats om 11.00 uur in de Princestraat. Dan zal burgemeester J.Wienen met BoB de Bouwer, bekend van televisie, de openingshandeling verrichten met muzikale medewerking van Jong DVS.


---

Blauwe vlag wappert weer fier aan Katwijkse strand!

Katwijk, 24 mei 2005

Op donderdag 26 mei a.s. zal in IJmuiden de officiële uitreiking plaatsvinden van de Blauwe Vlag door de ANWB. De gemeente Katwijk komt dit jaar weer in aanmerking hiervoor. De Blauwe Vlag wordt uitgereikt aan badplaatsen die voldoen aan strenge kwaliteitscriteria met betrekking tot faciliteiten, waterkwaliteit en
milieu-educatie/informatie op het strand. In 2003 was de gemeente niet in staat om aan deze hoge eisen te voldoen maar nu mag de Blauwe Vlag weer wapperen in Katwijk.

Op zaterdag 28 mei a.s. zal wethouder G. Mostert op het plein met het schaakspel aan de Boulevard in Katwijk de vlag in top hijsen. De Blauwe Vlag zal over water met de reddingboot van de KNRM worden aangevoerd. Gelijktijdig met deze handeling wordt het strandseizoen 2004 officieel geopend.