SP

Zaterdag partijcongres De SP en De Wereld

Zaterdag 28 mei houdt de SP haar 13e congres, met als thema 'De SP en de Wereld'. Zo'n 800 afgevaardigden zullen zich na een stevig debat uitspreken over de internationale koers op de middellange termijn. Jan Marijnissen kan wegens rugklachten niet aanwezig zijn, maar zal het congres per telefoon toespreken, onder meer over het aanstaande referendum. Harry van Bommel houdt mede hierover een uitgebreide speech.

Het congres vindt plaats in concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. De dag zal naar verwachting duren van 10:00 uur tot 18.30 uur. De honderden afgevaardigden van de SP zullen een nieuw bestuur kiezen en spreken over globalisering, vrede en veiligheid, de internationale rechtsorde, supranationale en internationale instellingen en solidariteit.

Partijvoorzitter Jan Marijnissen kan door ernstige rugklachten niet aanwezig zijn, maar zal enkele malen per telefoon in verbinding worden gesteld met het congres. Harry van Bommel zal om 12:00 uur het congres toespreken. Uiteraard zal hij in zijn speech ook uitgebreid in gaan op het referendum over de Europese grondwet.

Er worden tevens toespraken gehouden door internationale sprekers. Om 10:30 uur zal professor Maur¡cio Rands Coelho Barros, parlementslid van de regerende Braziliaanse Partido dos Trabalhadores, een inleiding verzorgen over het thema globalisering.

Om 15:00 uur spreekt Jonas Sjöstedt, Europarlementariër namens de Zweedse VänsterPartiet, over de Europese Unie, de grondwet en het gewonnen Zweedse referendum over de Euro. Tijdens het middagprogramma zal met hen een vraaggesprek met hen plaatsvinden.

Muziek wordt verzorgd door onder meer Thé Lau.

Meer informatie: Paulus Jansen (algemeen secretaris) 06 518 447 55

Met vragen over technische faciliteiten kunt u zich richten tot Paul Peters, 06-537 155 35

27 mei 05 09:48