1e persbericht van zaterdag 28 mei 2005

Eindhoven 28-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: 70 bekeuringen bij bromfietscontrole

De politie heeft vrijdagavond een bromfietscontrole gehouden op Fellenoord. Zeventig bromfietsers kregen een bon. De politie bekeurde ondermeer voor opgevoerde brommers, geen valhelm dragen, geen bromfietscertificaat en onverzekerde bromfietsen.

Eindhoven: Baldadige mannen opgepakt

In de Heistraat zijn zaterdag rond 3.40 uur een 23-jarige Eindhovenaar en een 21-jarige inwoner van s Hertogenbosch aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de twee op de Stratumsedijk met voorwerpen gooiden en dat ze tegen een vuilniszak trapten. Bij een activiteitencentrum aan de 1e Wildakkerstraat werd een vlag gestolen. De twee zijn door de politie aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Zaterdag rond 5.00 uur is in de Jan van Lieshoutstraat een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. De politie stelde een alcoholpromillage van ruim 1,85 bij hem vast. Het rijbewijs van de dronken automobilist is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veldhoven: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Zaterdag om 2.00 uur is op de Pegasus in Veldhoven een 23-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. De politie stelde een alcoholpromillage van ruim 2,2 bij hem vast. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Snelheidsovertreder van de weg gehaald

De politie heeft vrijdagavond een 24-jarige Tsjech van de A67 gehaald. De man reed met een snelheid van 182 km/u. In overleg met justitie werd de man direct een boete van 500 euro opgelegd en zijn rijbewijs werd tijdelijk ingenomen.

Best: Veroorzakers overlast aangehouden

De politie heeft vrijdagavond in de Lijsterlaan drie mannen( 18, 18 en 20 jaar oud) uit Best aangehouden. Ze hadden een feestje georganiseerd met een groep jongeren dat uiteindelijk tot overlast voor omwonenden leidde. Toen de mannen weigerden te vertrekken en weigerden om de aanwijzingen van de politie op te volgen zijn ze aangehouden. Er is op het politiebureau proces-verbaal tegen ze opgemaakt.

Best: Aanpak huiselijk geweld

Zaterdag rond 3.30 uur is in Best een 40-jarige inwoner van Oss aangehouden. Hij had na een avondje stappen zijn 46-jarige vriendin mishandeld. Hij is in het kader van de aanpak huiselijk geweld door de politie in de woning van zijn vriendin aangehouden en ingesloten op het politiebureau.