Gemeente Hulst


Persbericht - 18.04.2005

Lokaal jeugddebat 2005

Vorig jaar vond op 10 januari 2004 een lokaal jeugddebat plaats in Hulst. Hieraan namen circa 25 jongeren deel. Zij gingen in discussie met vertegenwoordigers van de verschillende raadsfracties.

De door de jongeren zelf bedachte stellingen vormden de leidraad van het onderhoud. Er werd gesproken over jeugdvoorzieningen, deelname jeugd in beleid, jeugd en het verenigingsleven, normen en waarden, enz. Aan het einde van de middag werd unaniem geconcludeerd dat het gesprek tussen jongeren en gemeentelijke bestuurders & politieke vertegenwoordigers zeer zeker op gang moet blijven en in de toekomst vervolg moet krijgen.

Er wordt dan ook in 2005 opnieuw een jeugddebat georganiseerd, en wel op zaterdag 28 mei 2005.
Het debat vangt om 14.00 uur aan in het stadskantoor te Hulst. De jeugd en de vertegenwoordigers van de diverse raadsfracties krijgen op deze middag weer de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Het onderwerp is dit maal: jeugd & cultuur.

Het Jeugddebat wordt georganiseerd door Youth4All. Youth4All is een groep jongeren uit de gemeente Hulst. De groep is een resultaat van de
1e editie van het Jeugddebat. Youth4All organiseert gedurende het jaar tal van activiteiten voor jongeren uit de hele gemeente Hulst.

Voor nadere informatie kan u terecht bij youth_4_all@hotmail.com of bij de heer G. Bertram, jeugd- en Jongerenwerker van de gemeente Hulst, bereikbaar op tel. 0114-389372.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl