Ingezonden persbericht

Unieke solotentoonstelling van de Engelse beeldhouwer Sean Henry

van 28 mei tot en met 28 juni in de Passenger Terminal Amsterdam

AMSTERDAM, 20050517 -- Amsterdam PTA, Op 28 mei 2005 wordt de nieuwe lokatie van Frans Jacobs/Judith Bouwknegt Contemporary geopend met een solotentoonstelling van de Londense kunstenaar Sean Henry (1965). De beelden van Henry zijn gemodelleerd in klei, gegoten in brons, en vervolgens beschilderd. Deze handmatige techniek zorgt voor een karakteristiek, uniek en levensecht effect. De beelden zijn altijd kleiner of groter dan levensecht, en af en toe in paren van twee of meer figuren opgesteld. Hierdoor ontstaat een intrigerende wisselwerking tussen werkelijkheid en fictie.


Sean Henry gebruikt geen professionele modellen. Het zijn individuen uit de alledaagse wereld, in werkkleding gehuld en in natuurlijke poses neergezet. Hierdoor leiden ze met hun klaarblijkelijke mentale afwezigheid de aandacht af van hun verschijning en roepen ze melancholie en mystiek op. Automatisch wordt er bij de kijker nieuwsgierigheid opgewekt naar de innerlijke wereld van deze figuren. Wie zijn deze mensen ?

Sean Henry is een internationaal gerespecteerd en gerepresenteerde kunstenaar, met werken in diverse publieke en particuliere collecties. Hij is nu voor het eerst en exclusief in Nederland te zien (zie ook www.seanhenry.com)

Datum en tijd :
Opening : zaterdag 28 mei 2005 van 15.00 tot 19.00 uur
Tentoonstelling van 28 mei tot en met 28 juni 2005

Nieuwe lokatie :
Uit het centrum.....aan het water : goed bereikbaar en voldoende parkeergelegenheid.
Kunsthandel Frans Jacobs/ Judith Bouwknegt Contemporary: gespecialiseerd in moderne klassieken en contemporary art is verhuisd van het Rokin naar de Passenger Terminal Amsterdam (PTA).




Ingezonden persbericht