Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 29 mei

Alkmaar 29-05-2005 - 14.30 uur

Combinatie van lippenstift en drank oorzaak aanrijding

Hoorn, zaterdag 28 mei 2005.

Omstreeks 18.00 uur vond er op de Provincialeweg, tussen de Liornestraat en de Maelsonstraat, een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 48-jarige automobiliste uit Purmerend merkte te laat dat er voor haar geremd werd en botste achterop de auto van een 32-jarige bestuurder uit Amsterdam. De bestuurster was bezig met haar lippenstift. Er ontstond blikschade. De vrouw was dronken en blies aan het bureau bijna vier maal te toegestane hoeveelheid van 220 ug/l: 825 ug/l. Ze mocht meteen haar rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Auto in beslag genomen

Schagen, zondag 29 mei 2005.

Omstreeks 01.00 uur zagen agenten op de Hofstraat een 36-jarige automobilist uit Schagen rijden. Hij had gedronken en blies aan het bureau 270 ug/l. Daar bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard wegens een eerder geval van rijden onder invloed. Zijn auto werd in beslag genomen.

Bezoeker met pillen betrapt

Schagen, zondag 29 mei 2005.

Vannacht omstreeks 02.00 uur viel een 24-jarige man uit Tuitjenhorn bij een fouillering door een portier van een horecazaak aan de Loet door de mand. Hij had 9 XTC-pillen verstopt in een pakje shag. De verdachte werd overgedragen aan de politie die de pillen in beslag nam. Vanmorgen werd hij gehoord en met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Drankrijders

Bergen, zondag 29 mei 2005.

Vannacht om 03.00 uur werd een 28-jarige automobilist uit Schoorl op de Dreef betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 390 ug/l en kan een boete tegemoet zien.

Kort hierna, omstreeks 03.20 uur werd een 24-jarige automobilist uit Alkmaar gecontroleerd op de Dreef. Hij blies aan het bureau 490 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Twee bromfietsers onder invloed

De Koog (Texel), zondag 29 mei 2005.

Omstreeks 03.10 uur werden op de Boodtlaan twee bromfietsers van 19 en 23 jaar oud, beiden afkomstig uit de Cocksdorp, gecontroleerd op drankgebruik. Ze bliezen alle twee over de streep en moesten meewerken aan een ademanalyse op het bureau. Ze bliezen respectievelijk 345 en 500 ug/l (tot 220 toegestaan) en kregen een proces-verbaal.

Aanhoudingen na vernieling

Julianadorp, zondag 29 mei 2005.

Omstreeks 03.00 uur heeft de politie twee mannen aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Langevliet. Ze hadden binnen ruzie gekregen en de jongste van de twee, een 17-jarige jongen uit Julianadorp, koelde zijn woede buiten af op een geparkeerde bestelbus. Hij sloeg een deuk in de motorkap. Een 39-jarige kennis van hem uit Anna Paulowna kon zich na de komst van de politie niet legitimeren en wenste niet mee te werken aan het onderzoek. Ook hij werd aangehouden. De mannen zijn na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Baldadigheid

Julianadorp, zaterdag 28 mei 2005.

Twee jochies van 14 en 15 jaar zijn in de avond bekeurd wegens het plegen van baldadigheid omdat ze aan het klieren waren op de skatebaan in Vogelzand. Dit werd opgemerkt door een getuige die hen volgde en de politie belde. De jongens hadden een flesje benzine en een knuppel bij zich waar ze afstand van deden.

Auto tegen boom

Heiloo, zondag 29 mei 2005.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding dat er een auto tegen een boom was aangereden op de Zeeweg. De bestuurder was gekomen uit de richting van Egmond en had tussen het Malevoort en de Ringweg de macht over het stuur verloren. De auto had eerste twee lichtmasten geraakt en kwam vervolgens tot stilstand tegen een boom. De 23-jarige eigenaar van de auto stond naast zijn voertuig maar claimde dat een gevluchte inzittende had gereden. De eigenaar werd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en werd voor nader onderzoek opgenomen. Van hem is in verband met alcoholgebruik bloed afgenomen (uitslag over 14 dagen). De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Aanhoudingen na poging tot diefstal

De Koog (Texel), zondag 29 mei 2005.

Agenten hebben vannacht omstreeks 03.30 uur vijf mannen in een bestelbusje aangehouden op de Witte Kruislaan nadat ze kort ervoor de linkervoorruit van een geparkeerde auto op de Nikadel hadden ingeslagen. Dit werd opgemerkt door getuigen die de politie belden. Vier van de verdachten komen uit Heerhugowaard en zijn 18,18,19 en 25 jaar oud. De vijfde verdachte komt uit Stompetoren en is 35 jaar. Uit de auto wordt vooralsnog niets vermist. In verband met het onderzoek zijn de verdachten overgebracht naar het bureau in Den Helder en ingesloten.

Drankrijdster

Den Helder, zondag 29 mei 2005.

Omstreeks 03.30 uur werd op de Nieuweweg een 40-jarige automobiliste uit Anna Paulowna betrapt op het rijden met drank op. De vrouw blies aan het bureau 410 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Aanhouding na belediging

Schagen, zondag 29 mei 2005.

Zoals inmiddels bekend is laten agenten op straat zich niet meer alles zeggen, zeker niet gedurende het toezicht op uitgaansavonden. Er wordt opgetreden tegen personen die agenten uitschelden, aanvallen of lastig vallen.

Vannacht omstreeks 03.50 uur werd op de Nieuwstraat een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden nadat hij tekeer was gegaan tegen agenten omdat hun houding hem niet aanstond. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd overgebracht naar het bureau in Den Helder en ingesloten. De verdachte kreeg een proces-verbaal en is in de loop van de zondag heengezonden.