2e persbericht van zondag 29 mei 2005

Eindhoven 29-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte beroving opgepakt

Zondag om 4.45 uur is op de Tongelresestraat een jongen van zeventien uit Eindhoven aangehouden. Hij had kort daarvoor samen met een nog onbekende kompaan een 19-jarige Eindhovense van haar handtas beroofd. De vrouw stond op de Ten Hagestraat met een vriendin op een taxi te wachten. Ze werd aangesproken door twee jongens. Een van de twee greep toen haar tas en rukte die uit haar handen. Het slachtoffer kwam daarbij ten val en liep kneuzingen op. Enkele getuigen die in de buurt waren zijn achter de twee daders aangegaan. Een van de daders wist daarbij te ontkomen. De andere werd aan de politie overgedragen. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan. In de tas, die nog niet boven water is, zat onder meer de portemonnee van het slachtoffer met een klein geldbedrag, een OV jaarkaart en enkele pasjes.

Eindhoven: Geweldplegers aangehouden

De politie heeft zondag rond 4.30 uur in de Raiffeisenstraat twee jongens van zestien uit Geldrop aangehouden. Een van hen was tegen een vrouw gefietst en trapte naar de vrouw. Toen er een woordenwisseling ontstond trapte de jongen de zwangere vrouw in haar buik. Bekenden van de vrouw kwamen haar te hulp. Ook de jongen kreeg bijval van zijn bekenden, waarna een vechtpartij ontstond. Een van de twee werd aangehouden, omdat hij de vrouw getrapt had. De andere jongen had een vrouw geslagen. Ze zijn beiden voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Gestolen auto in brand

Zondag rond 4.50 uur zijn dieven met een gestolen auto via het fietspad het talud omhoog gereden op de Elburglaan. Daar hoorden getuigen een klap en korte tijd later vloog de auto in brand. Twee inzittenden zijn gevlucht. De auto was kort daarvoor gestolen op de Halvemaanstraat in Eindhoven. De brandweer heeft het wrak geblust.

Helmond: Vechtpartij

De politie heeft zaterdag rond 16.00 uur op Berkendonk een 20-jarige en een 16-jarige Helmonder aangehouden. De twee hadden al eerder op de dag ruzie gehad waarbij de oudste de jongste bedreigde. Op Berkendonk kwamen ze elkaar weer tegen en de 20-jarige daagde weer uit tot ruzie. Hij sloeg een 19-jarige Helmonds meisje daarbij bewusteloos. Er ontstond toen een vechtpartij waarbij enkele mensen gewond raakten. Ze werden bij de EHBO behandeld. De politie heeft de twee ruziemakers mee naar het politiebureau genomen waar ze later in verzekering zijn gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de juiste toedracht van de vechtpartij.

Helmond: Vechtersbazen aangehouden

Zaterdag rond 22.30 uur zijn op Braakse Bosdijk twee Helmonders van 30 en 24 jaar oud aangehouden. De twee werd in het supporterscafé aan Sportpark de Braak naar buiten gestuurd omdat ze geen bovenkleding droegen. Een van hen sloeg toen twee glazen stuk en stak tijdens die ruzie, die toen ontstond, hiermee naar een 37-jarige Helmonder die daarbij gewond raakte aan zijn keel. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De twee mannen zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Maarheeze: Motor gestolen na proefrit

In Maarheeze is zaterdag rond 13.30 uur een motor gestolen tijdens een proefrit. Een man in de Oranje Nassaulaan had de motor te koop staan. Zaterdagmiddag meldde zich een mogelijke koper. Het was een vrouw die eerst een proefrit wilde maken. De vrouw liet haar auto en haar handtas achter bij de verkoper. De vrouw is niet meer teruggekomen met de motor, een grijze Gilera DNA 180CC met het kenteken MH-PS-70. De auto die de vrouw achterliet was medio mei gestolen. In de tas zat niets van waarde.

Handel: Man opgepakt na gooien met glas

Zondag rond 1.45 uur is door beveiligingspersoneel van een horecazaak aan de Handelsweg een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden. De jongen had tijdens een ruzie met glas gegooid of geslagen waarbij een 19-jarige man uit s Hertogenbosch gewond raakte aan zijn gezicht. Hij is met snijwonden naar een ziekenhuis in s Hertogenbosch gebracht. De Helmonder is voor verder onderzoek de cel ingegaan.