PERSBERICHT - 2005-02-09

ANWB lanceert op 29 mei 'Dag van het Park'

Op initiatief van de ANWB veranderen meer dan 100 parken in Nederland op 29 mei in levendige plekken voor onder meer thema-rondleidingen, muziek, theater en literaire sessies. Verder is er sport en spel voor kinderen en jongeren, picknicks, high teas en andere culinaire activiteiten. Maar ook sessies over architectuur, beeldende kunst en de geschiedenis van stadsparken.

Kortom, de Dag van het Park heeft voor iedereen wat te bieden. De ANWB heeft 30 gemeenten gevraagd samen te werken om een Dag van het Park te organiseren. Daarvan hebben 27 gemeenten enthousiast aangegeven mee te willen doen.

Geïnspireerd door het succes van een soortgelijk evenement in Vlaanderen is het de bedoeling, dat er elk jaar in samenwerking met een groeiend aantal gemeenten een Dag van het Park wordt gehouden in Nederland.

Op anwb.nl is nu al een beknopte beschrijving beschikbaar van de activiteiten die de deelnemende gemeenten in samenwerking met vele vrijwilligers organiseren. Vanaf 2 mei zijn de volledige programmas met de activiteiten op de anwb-site beschikbaar.

Aanleiding voor dit initiatief is de constatering dat ANWB-leden en burgers in het algemeen een groot belang toekennen aan parken, plantsoenen en speelplekken in hun leefomgeving. Juist deze plekken voor openluchtrecreatie, sport en spel staan onder toenemende druk.

De opening van de eerste Nederlandse 'Dagvan het Park' vindt op 29 mei plaats in Venlo, in aanwezigheid van minister Sybilla Dekker van VROM en Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB.

De ANWB-tijdschriften Buitenleven en Toeractief besteden dit voorjaar aandacht aan de Dag van het Park.