BMG NEDERLAND

Elvis door de Presleys

Op 30 mei brengt SONY BMG een uniek multimediaal document uit waarin het leven en werk van Elvis Presley centraal staan. Het betreft hier een dubbel-dvd en een dubbel-cd, genaamd Elvis By The Presleys.

Elvis By The Presleys is een uniek kijkje in het leven van Elvis in de vorm van een documentaire die voor een groot deel is samengesteld met niet eerder vertoond materiaal uit de archieven van Graceland, zoals home-videos, interviews, concertopnamen, beelden van achter de schermen en diverse memorabilia. Het document, een uitgebreide versie van de gelijknamige tv-documentaire die op 13 mei in Amerika wordt uitgezonden, laat zien hoe Elvis Presley was als vader, echtgenoot en vriend. Zijn leven wordt verteld door ex-vrouw Priscilla, dochter Lisa Marie Presley, familie en vrienden. Het is het verhaal van Elvis zoals alleen zijn naasten hem kenden.

Tegelijk met de dubbel-dvd verschijnt natuurlijk ook een soundtrack op dubbel-cd. De eerste schijf bevat een door Lisa-Marie en Priscilla Presley samengestelde selectie van Elvis-nummers. De tweede cd bevat zeldzaam en nooit eerder uitgebracht materiaal. Tegelijk met de dvd s en cd s verschijnt bij uitgeverij Crown Publishing (Random House) een gelijknamig getiteld koffietafelboek. Dit boek bevat een collectie van persoonlijke foto s, memorabilia, handschriften, aantekeningen en niet eerder vertoonde foto's van het leven op Graceland uit de archieven van de Presleys.

Elvis By The Presleys is als multimediaal pakket het meest onthullende en aangrijpende portret dat we ooit zullen zien van Elvis Presley. De legende Elvis Presley is al jaren bekend. De beelden, opnames, anekdotes en foto s leggen nu eindelijk het personage van Elvis bloot, als mens van vlees en bloed, vanuit het perspectief van diegenen die hem het beste kenden.

Artiest: Elvis Presley
Titel: Elvis By The Presleys
Configuratie: 2DVD en 2CD (allebei dezelfde titel) Releasedatum: 30 mei 2005

Meer informatie:
SONY BMG - Sandra Bulthuis

035-6298298


09 mei 05 12:48