Stadsdeel Zeeburg

Feestelijke opening IJtram

Op 30 mei 2005 gaat de IJtram in exploitatie als tram 26. Tram 26 rijdt vanaf die datum tussen de binnenstad van Amsterdam en de nieuwe woonwijk IJburg. Op zaterdag 28 mei wordt het tracé feestelijk geopend door minister Peijs en wethouder Van der Horst. Ook het P+R terrein Zeeburgereiland wordt dan in gebruik genomen. Hier kunnen bezoekers van de stad hun auto parkeren en met tram 26 verder reizen naar het centrum of IJburg.

Festiviteiten
Minister Peijs van Verkeer wijdt deze belangrijke verbinding tussen IJburg en het centrum van Amsterdam op zaterdag 28 mei feestelijk in. s Middag vanaf 13.00 uur kan het publiek gratis meerijden. Lijn 26 voert langs het nieuwe Muziekgebouw, het Lloyd Hotel en de spectaculaire verzonken halte Rietlandpark. Op al deze locaties zijn er voor de passagiers van de IJtram speciale optredens. Op IJburg kunt u bij de halte Vennepluimstraat uitstappen om het nieuwe Bezoekerscentrum IJburg te bezichtigen. Bij de eindhalte op IJburg aangekomen kan het publiek de hele middag genieten van openluchtvoorstellingen verzorgd door het Holland Festival en muziek.

Dienstregeling
De IJtram neemt vanaf 30 mei 2005 de dienst over van buslijn 326. In twintig minuten rijdt de tram dan van het Centraal Station naar IJburg. Volgens de normale dienstregeling vertrekt de tram in de spits om de tien minuten en buiten de spits om het kwartier. De dienstregeling van lijn 26 vindt u op de website van het GVB.