Gemeente Bussum

Inspraakavond Groene Long Zuid

luchtfoto groene long.jpg

Op maandag 30 mei 2005 om 20.00 uur wordt in het gemeentehuis de inspraakavond gehouden over de planvorming voor het zuidelijk deel van de Groene Long. U kunt zich (voor 20 mei a.s.) voor deze inspraakavond aanmelden door een mailbericht te sturen naar info@bussum.nl onder vermelding van inspraakavond Groene Long.

De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 9 september 2004 ingestemd met de landschapsvisie Bussumse Zuidrand. Ongeveer parallel met het opstellen van de visie werden voor de invulling van het zuidelijk deel van de Groene Long (tussen Plantsoenweg en Bussummerheide) een aantal externe initiatieven ontplooid.

De initiatieven
Door de volgende partijen werden initiatieven ontwikkeld:
* Het Goois Natuurreservaat voor een schaapskooi met uitloopweides
* De Stichting Natuurboerderij in samenwerking met de Gooise Ark voor een natuurboerderij annex dierenweide

* De Stichting Egelopvang voor een Wildlife center
* De heer M. van de Klundert voor een bewaakte speeltuin annex eenvoudige horecavoorziening

Werkwijze
Tezamen met de initiatiefnemers en met gebruikmaking van hun wensen en verwachtingen hebben wij een viertal ruimtelijke modellen ontwikkeld.

Voorkeursmodel
Alles afwegende is het college bij haar besluitvorming tot het oordeel gekomen dat zij positief staat tegenover de komst van een bescheiden natuurboerderij op het terrein van de voormalige speeltuin Heidezicht. Als het een succes wordt, kan er in de toekomst wellicht uitgebreid worden.

Inspraak
Op de inspraakavond kunt u uw mening geven over het gekozen voorkeursmodel. Tegelijk kunt u suggesties aandragen. De gegevens uit de inspraak zullen deel uitmaken van de verdere besluitvorming.

Vervolg en contactgroep
De raadscommissie Ruimte zal het gekozen voorkeursmodel aangevuld met de inspraakinformatie behandelen in haar vergadering van 31 augustus a.s. Voor de uitwerking van het besluit en de planvorming zal een contactgroep worden gevormd. Deze groep wordt als afvaardiging van de buurt gezien en zal uit maximaal zes personen bestaan. Indien u belangstelling heeft, kunt u zich hiervoor opgeven tijdens de avond zelf.