Gemeente Alkmaar


Kennemerstraatweg afgesloten voor autoverkeer

Alkmaar, 19 mei 2005

Van 30 mei tot en met 8 juli is de Kennemerstraatweg gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer. De weg krijgt een nieuwe deklaag asfalt inclusief fietsstroken. Het werk is in fasen verdeeld, om het verkeer zo min mogelijk te hinderen.

Van maandag 30 mei tot en met vrijdag 17 juni fase 1: afsluiting Kennemerstraatweg tussen Heilooër Tolweg en Heilooërdijk.

Tijdens fase 1 wordt eveneens een fietsstrook gemaakt aan beide kanten van de Juliana van Stolberglaan tussen de Verdoesstraat en Kennemerstraatweg. Dit gebeurt ook van maandag 30 mei tot en met vrijdag 17 juni. Dit werk wordt in twee delen uitgevoerd. De Juliana van Stolberglaan wordt niet afgesloten, maar er is wel verkeershinder.

Van maandag 20 juni tot en met vrijdag 8 juli fase 2: afsluiting Kennemerstraatweg tussen Heilooërdijk en Juliana van Stolberglaan Om het tankstation en de drafbaan bereikbaar te houden, is deze fase 2 in tweeën opgesplitst. De grens ligt bij de ingang van de Sportlaan waardoor deze per fase of vanaf het zuiden of het noorden bereikbaar is. Wanneer dit precies is, is afhankelijk van de voortgang van het werk en omstandigheden zoals het weer. Hekken geven in ieder geval duidelijk aan waar er gewerkt wordt.

Omleidingsroutes
Voor de gehele periode van 30 mei tot en met 8 juli gelden de volgende omleidingsroutes:
Voor het autoverkeer richting centrum wordt een omleidingsroute aangegeven vanaf het verkeersplein Kooimeer via de Vondelstraat en Willem de Zwijgerlaan.
Het autoverkeer vanuit de binnenstad wordt omgeleid via de Willem de Zwijgerlaan en de Vondelstraat richting verkeersplein Kooimeer.

Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden aan de Kennemerstraatweg gewoon passeren via het trottoir.

19 mei 2005