Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2005-405       |
|                                            |Arnhem|23 mei 2005    |
|                                            |,     |               |
Parkmanagement: het kan (nog) beter en mooier

Voor ondernemers op bedrijventerreinen en gemeenten presenteert de provincie Gelderland op maandag 30 mei het Draaiboek Parkmanagement. De officiële presentatie door gedeputeerde Henk Aalderink vindt plaats op het Bedrijvencentrum Kellenplaza in Tiel.

Het Draaiboek is door de Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland (Oost NV) opgesteld in opdracht van de provincie Gelderland en in samenwerking met de Gelderse regio's. Het is een bundeling van bestaande kennis en informatie, gegroepeerd naar thema's in een losbladige uitgave die regelmatig kan worden aangevuld. Naast een algemeen deel over organisatie en financiering komen de thema's beveiliging, afval, telecom, energie, mobiliteit, groenbeheer aan bod. Deze thema's zijn zodanig uitgewerkt dat ondernemers er zelfstandig mee aan de slag kunnen. Het Draaiboek sluit af met een overzicht van ondersteunende bedrijven en interessante gerealiseerde projecten. In haar sociaal-economisch beleid heeft Gelderland een goede bedrijfsomgeving tot een van de speerpunten gemaakt. Regionale samenwerking, herstructurering van verouderde bedrijventerreinen, zorgvuldig ruimtegebruik, multimodale ontsluiting en digitale bereikbaarheid zijn een paar van de opgenomen ambities. Henk Aalderink: 'Ik hecht veel belang aan een goede kwaliteit van bedrijventerreinen. Ondernemers moeten op zo'n terrein goed kunnen ondernemen. Daarnaast draagt een kwalitatief goede bedrijfsomgeving bij aan het behoud en de uitbreiding van de werkgelegenheid in gemeenten. Bovendien is de uitstraling van een bedrijventerrein heel belangrijk. Het geeft aan dat je oog hebt voor de omgeving.'

De officiële presentatie in het Bedrijvencentrum Kellenplaza aan de Newtonstraat 49 in Tiel vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur.

Programma
De gastheer van deze bijeenkomst, voorzitter van de Ondernemers Coöperatie Tiel, H. Vogelaar opent om 16.00 uur. Daarna spreekt A.G.M. Schuurmans, voorzitter van de Vereniging Bedrijvenparken Nederland, over Parkmanagement vanuit nationaal perspectief. Aansluitend worden de ervaringen op bedrijventerreinen in Tiel onder de noemer Parkmanagement in de praktijk uit de doeken gedaan door G.J. van Ingen, bestuurslid van Ondernemers Coöperatie Tiel. De wethouder economische zaken van Tiel, W. Gradissen, spreekt vanuit de bestuurlijke invalshoek over de praktijkervaringen. Aan het eind van de bijeenkomst houdt Gelders gedeputeerde Henk Aalderink de aanwezigen voor: Aan de slag met het draaiboek!

Het Draaiboek Parkmanagement wordt door de provincie Gelderland verstuurd naar alle Gelderse ondernemersverenigingen en gemeenten.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom op deze bijeenkomst. Aan het Draaiboek Parkmanagement hebben naast de provincie Gelderland en Oost NV ook de Kamers van Koophandel Centraal Gelderland, Rivierenland en Veluwe-Twente, Sociale Partners Gelderland (SoPaG), politie Gelderland Midden, de zes Gelderse regio's en VNO/NCW-Midden meegewerkt.

Nadere informatie bij de afdeling Communicatie, Johan Visser, tel. (026) 359 90 22.


---- --