Gemeente Ambt Montfort


Leerlingen basisscholen op milieuontmoeting!

MilieuOntmoetingsProgramma 30 mei t/m 10 juni
30 mei start in onze gemeente het MilieuOntmoetingsProgramma, kortweg MOP. Het MOP brengt basisscholen en bedrijfsleven met elkaar in contact en heeft in 1999, 2001 en 2003 al zeer succesvol in onze gemeente plaatsgehad.

Ook dit jaar zijn weer een groot aantal bedrijven en verenigingen bereid om leerlingen in hun bedrijf te ontvangen. Zo geven zij leerlingen de kans om allerlei initiatieven in de gemeente in verband met natuur en milieu te leren kennen en hun leefomgeving te ontdekken. En de deelnemende bedrijven wordt de kans geboden om hun activiteiten op milieugebied aan de leerlingen te laten zien.

Het MOP wordt in Midden-Limburg door zeven gemeenten uitgevoerd. Naast het samenwerkingsverband natuur- en milieu-communicatie (NMC) tussen de gemeenten Ambt Montfort, Echt-Susteren, Heel, Maasbracht, Roerdalen en Swalmen doet ook de gemeente Roermond mee met MOP. In Zuid-Limburg gaat de gemeente Heerlen MOPpen. Er gaan dus echt duizenden Limburgse kinderen op bezoek bij personen, verenigingen en bedrijven die iets met natuur en milieu doen.

Het MOP werd dit jaar opnieuw enthousiast ontvangen door scholen en schakels: alledrie de basisscholen in Ambt Montfort met in totaal 29 groepen nemen deel aan het MOP en gaan één of meerdere keren op milieu-ontmoeting. In totaal zijn dit 724 kinderen die op bezoek gaan bij zo´n 20 ´schakels´.

De volgende schakels hebben hun deuren opengesteld om leerlingen te ontvangen:

* Heemkundevereniging Roerstreek

* Rundveehouderij Smeets

* Plusmarkt Cartigny

* Maatschap Slangen

* De echte bakker Cox

* Kinderboerderij St. Odiliënberg

* Imker G. Zeegers

* Glastuinbouwbedrijf van Pol

* Rundveebedrijf Vullers

* Imker J. Maessen

* Maatschap Verbeek

* Gitstappermolen

* Kringloopbedrijf Midden-Limburg

* Vogelwerkgroep Roerstreek

* Gemeente Ambt Montfort Kinderraadsvergadering
* Gemeente Ambt Montfort over Geluid

* Stichting Limburgs Landschap

* Prins Bernhardmolen

* Politie Regio Limburg-Noord

* Natuurbegeleiders natuurleerpad Oze krôddelepool.

De komende weken wordt het milieu volop gepromoot in onze gemeente. Dus mocht u posters, vlaggen en ballonnen tegenkomen met het MOP-logo dan weet u: zij doen mee aan MOP!