Gemeente Roermond

Milieu Ontmoetings Programma (MOP) in Roermond van start

Van maandag 30 mei t/m vrijdag 10 juni 2005 staat de gemeente Roermond weer in het teken van het MilieuOntmoetingsProgramma (MOP). De deelnemers aan MOP zijn op pad om hun directe leefomgeving te ontdekken en in contact te komen met bedrijven, instellingen en verenigingen die zich bezighouden met natuur en milieu in de breedste zin van het woord. Op veel plekken in de gemeente zult u dan ook de MOP-vlag zien wapperen als teken van deelname aan dit project.

Officiële opening MOP 2005 De officiële opening vindt plaats op maandag 30 mei om 10.00 uur bij recreatiebad de Roerdomp aan de Achilleslaan 2C te Roermond. Na een korte toespraak door wethouder Gerard IJff wordt door enkele leerlingen van groep 6/7/8 van de Montessori-basisschool de MOP-vlag gehesen. Na de officiële opening gaan de leerlingen onder leiding van enkele medewerkers van het zwembad een kijkje nemen achter de schermen. De milieuaspecten van het zwembad komen aan bod. Onder de kinderen bevinden zich twee heuse MOP-journalisten en één MOP-fotograaf. Zij zullen het bezoek in woord en beeld vastleggen. In de MOP-krant, die na afloop van het MOP wordt uitgegeven, zullen zij het artikel en de foto publiceren.

Grote deelname aan MOP
Tijdens de MOP-periode gaan 2260 leerlingen en volwassenen (buurtverenigingen en vrouwenorganisaties), verdeeld in 96 groepen, samen 101 keer op milieuontmoeting bij 26 bedrijven, verenigingen en organisaties.

Volop activiteiten tijdens MOP Het aanbod aan activiteiten is zeer gevarieerd; uitleg krijgen over bomen en groenonderhoud en zelf een stuk natuur onderhouden, een kijkje nemen bij een fruitbedrijf, een bezoek brengen aan een melkveehouderij, ontdekken wat een zorginstelling aan milieuzorg doet, de milieuaspecten van een fastfoodrestaurant achterhalen, een demonstratie van een vuilnisauto krijgen, door de natuurgebieden Lüsekamp en de Meinweg wandelen, een kijkje nemen bij een rioolwaterzuiveringsinstallatie en een energiebedrijf, een rondleiding door een milieuvriendelijk autoschadeherstelbedrijf, op pad met de schaapherder, tijdens het natuurleerpad Hammerveld wateronderzoek doen, een bezoek brengen aan de brandweer en nog veel meer. Publicatiedatum: 24.05.2005 Bijgewerkt: 24.05.2005