Gemeente Boxmeer


maandag 30 mei

Onder het motto Heerlijk Boxmeer brengt de gemeente Boxmeer de diverse toeristische attracties en activiteiten onder de aandacht van belangstellenden. Eerder gaf de gemeente Boxmeer de folder over Heerlijk Boxmeer uit. Om het toerisme nog verder te versterken is de gemeente bezig met het project toeristische object bewegwijzering. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met HAS Den Bosch Kennis Transfer.

Het is de bedoeling een adequate toeristische bewegwijzering te realiseren die de toeristen naar de attracties, gebouwen en bezienswaardigheden leidt. De gemeente zoekt bovendien naar een representatieve, uniforme uitstraling van de bewegwijzering.

Tweede workshop
Voor een goed eindresultaat vindt de gemeente het belangrijk toeristische ondernemers en belanghebbenden uit het werkveld of met een toeristische achtergrond bij het project te betrekken. Op 26 april jl. was er in dit kader een eerste bijeenkomst, die zeer goed bezocht is en een prima basis heeft gevormd voor verdere uitwerking van het project. Bij deze nodigt de gemeente Boxmeer u uit voor een tweede bijeenkomst op maandag 30 mei van 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur in het Koningskerkje van Vierlingsbeek (Spoorstraat 17).

Tijdens deze vervolgbijeenkomst wil de gemeente graag met u van gedachten wisselen over de uitwerking van de resultaten van de 1^e bijeenkomst. Daarbij wordt met name aandacht besteed aan de volgende punten:

* Keuzes voor wat betreft aansluiting; de beoogde doelgroep; de intensiteit van de borden; de routestructuur en de vorm;
* Een inrichtingsplan;

* Criteria voor bewegwijzering;

* Vervanging van bestaande, al dan niet legale, bewegwijzering;
* Kosten(verdeling);

* Tijdspad voor wat betreft de uitvoering
* Beheer en onderhoud.

Als u denkt dat u een bijdrage kunt leveren aan deze workshop, dan bent u van harte welkom. Voor vragen kunt u terecht bij José van Uden, j.vanuden-vloet@boxmeer.nl of Sjaak Rambags, s.rambags@boxmeer.nl.