Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SYNTUS START AL OP 30 MEI MET MOBIELE KOFFIESERVICE IN TREIN

Landelijke primeur luister bijgezet met gratis koffie op Tiel-Arnhem

Doetinchem, 25 mei 2005 - Op maandag 30 mei a.s. start Syntus als eerste openbaar vervoerbedrijf in Nederland daadwerkelijk met een mobiele koffieservice in de trein. Op het traject Tiel-Arnhem wordt door mobiele medewerkers in de Syntustreinen vanaf 30 mei iedere werkdag 's ochtends koffie geserveerd. Om deze landelijke primeur luister bij te zetten, verstrekt Syntus de koffie in de treinen op het traject Tiel-Arnhem van 30 mei tot en met 3 juni helemaal gratis.

Syntus wil met de verstrekking van koffie in de ochtenduren in de trein de service in haar openbaar vervoer verder verhogen. De koffie wordt door het bedrijf JEServe geserveerd uit een zogenaamde 'thermorugzak'. Hiermee is de afgelopen weken uitgebreid en succesvol getest op praktische uitvoerbaarheid en de kwaliteit van de koffie van leverancier Nestlé. Na de gratis-koffie-actie van 30 mei tot en met 3 juni bedraagt de prijs van een beker koffie in de trein bij Syntus het eenvoudige bedrag van EUR 1,- per stuk.

Na succesvolle introductie op de lijn Tiel-Arnhem zullen andere Syntus-spoorlijnen als Zutphen-Winterswijk en Winterswijk-Doetinchem spoedig volgen.

Syntus B.V.
Openbaar vervoerbedrijf Syntus B.V. is opgericht op 28 mei 1999 en exploiteert zowel treinen als bussen in een geïntegreerd multimodaal vervoerconcept. Syntus exploiteert de spoorlijnen Arnhem-Winterswijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal en de op deze spoorlijnen aansluitende buslijnen. Tevens exploiteert Syntus sinds 1 april 2005 de spoorlijn Tiel-Arnhem v.v. Syntus rijdt met nieuwe Light-trains en moderne lagevloerbussen. Treinen en bussen rijden niet parallel aan elkaar, maar sluiten op elkaar aan. Eén vervoerbewijs is geldig in zowel trein als bus. Een groot gedeelte van het personeel is multimodaal inzetbaar en functioneert gecombineerd als treinmachinist, buschauffeur en service- & controlemedewerker. Syntus heeft op dit moment in de Achterhoek en Twente 400 personeelsleden in dienst.

////////////////////////////////////