Arriva


« Actueel

26 mei 2005

Buurtbusproject "Waalzicht" van start

De gezamenlijke inspanningen van Provincie Gelderland, de gemeenten Tiel, Neerijnen, Zaltbommel en Arriva hebben er toe geleid dat vanaf 30 mei 2005 het buurtbusproject "Waalzicht" van start gaat. Deze buurtbus zal gaan rijden van Tiel naar Zaltbommel via Kapel-Avezaath, Ophemert, Varik, Heesselt, Opijnen, Neerijnen en Waardenburg. Voorlopig zal de buurtbus echter gaan rijden tot aan Waardenburg in verband met lopend overleg met Rijkswaterstaat over het gebruik van de Parallelweg bij de brug van Zaltbommel.

Vrijdag 27 mei 2005 om 14.00 uur opent dhr. Werner van de afdeling verkeer en vervoer van de provincie Gelderland de buurtbus "Waalzicht". Hij zal de buurtbus officieel overdragen aan de buurtbusvereniging in aanwezigheid van wethouder Matser (gemeente Tiel) en wethouder Kusters (gemeente Neerijnen). Deze overdracht vindt plaats in Wijkcentrum de Drumptse Hof (De Balije 1) in Tiel.

Na veel publiciteit rond de voorbereidingen van dit buurtbusproject en de werving van vrijwilligers kan het startschot gegeven worden. De buurtbus wordt gereden door een enthousiaste club van 22 vrijwilligers. Deze vrijwilligers vinden het belangrijk dat ook de kleinere plaatsen bereikbaar blijven. Ze zetten zich met hart en ziel voor in voor de bereikbaarheid van deze plaatsen. In het buurtbusproject zorgt Arriva voor het materieel en het onderhoud van het materieel.

De buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling. Bij de halte kunnen reizigers aangeven dat ze mee willen door een hand op te steken. Een kaartje kan bij de chauffeur worden gekocht. Gewone strippenkaarten zijn niet geldig in de buurtbus.