Ingezonden persbericht


Presentatie: Frits Sissing Vrijdag 27 mei 2005 - http://www.opsporingverzocht.nl Maandag 30 mei 2005, rond 19:30 uur, in de uitzending: Gewapende overval in Naarden
Berovingen in Vlaardingen
Sieraden in Spijkenisse (deel 1)
Resultatenuitzending van 23 mei

Naarden: Gewapende overval tabakszaak Resultaten

Maandagmiddag 28 februari is tabakszaak Ruysdael in Naarden Vesting overvallen door een gewapende man. Na de overval vertrekt de dader in een gestolen Opel Vectra. Achter het stuur van de auto zit een jonge vrouw. De auto is een dag na de overval in Hilversum teruggevonden. De politie zoekt de opvallend blonde daders.

Namens het KLPD is maandagavond Peter Boots in de studio met de resultaten van de zaken uit de uitzending van 23 mei. Vlaardingen: Berovingen taxichauffeurs Spijkenisse: Sieraden Binnen drie dagen tijd zijn 2 taxichauffeurs uit Rotterdam beroofd. De eerste beroving was in de nacht na Koninginnedag. De tweede beroving is twee nachten later. Hierbij dreigt de taxichauffeur zelfs bijna te stikken. Er zijn herkenbare beelden van de daders.

In Spijkenisse heeft de politie een flink aantal sieraden gevonden. Of eigenlijk vonden ze een inbreker in de bosjes ergens in Spijkenisse. De man bleek beleningsbewijzen bij zich te hebben. Deze leidden naar een pandjeshuis en daar trof de politie gestolen sieraden aan die door de inbreker waren beleend.

Maandag 30 mei 2005, rond 22:00 uur, de volgende zaken: Poging tot moord in Lieshout
Liquidatie 40-jarige man in Waalwijk
Diefstal pinpassen in Brabant
Sieraden in Spijkenisse (deel 2)
Eerste resultaten 19:30 uur en eventueel opgeloste zaken

Lieshout: Poging tot moord Resultaten

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 april rijden drie mannen met een gestolen Fiat Uno de voordeur van een huis in Lieshout in. Vervolgens gaan ze direct door naar de slaapkamer waar ze de 35-jarige bewoner met houten knuppels mishandelen. Tot slot steken de daders de gestolen auto in brand, waarbij ook het huis vlam vat. Het slachtoffer overleeft dit alles ternauwernood.

Peter Boots komt in deze tweede uitzending met de eerste resultaten van 19:30 uur en de eventueel opgeloste zaken. Waalwijk: Liquidatie Brabant: Diefstal pinpassen

Donderdag 21 april rijdt de 40-jarige Ferro Zengin uit Drunen naar een afspraak in Kaatsheuvel. Bij een stoplicht in Waalwijk wordt hij van dichtbij doodgeschoten door twee personen op een motor. De politie is nog op zoek naar de daders en wil daarom getuigen spreken die op het moment van de liquidatie ook voor het stoplicht stonden.

In de periode van eind oktober 2004 tot en met begin december 2004 heeft in Midden- en West-Brabant een groot aantal diefstallen van pinpassen plaatsgevonden. Inmiddels hebben de daders, een man en een vrouw, al zo n 35.000 Euro buitgemaakt. Opvallend is dat sinds begin december geen soortgelijke aangiften meer werden gedaan. Mogelijk zijn de verdachten verhuisd of hebben zij hun werkgebied verplaatst naar een andere regio.