Provincie Noord-Brabant




Provinciale Staten steunen verzet Gedeputeerde Staten tegen vrij verhandelen dierrechten

Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben zich unaniem uitgesproken tegen het amendement van de Tweede Kamerfracties van CDA, VVD, SGP, CU en LPF, om het onderscheid tussen concentratiegebieden en niet-concentratiegebieden in de intensieve veehouderij te laten vervallen. Volgens de Staten zou dit leiden tot een ongewenste groei van de veestapel in Brabant.

In een motie, ingediend door het CDA in de Provinciale Staten en ondersteund door alle overige fracties, vragen de Brabantse volksvertegenwoordigers om intrekking of aanpassing van het amendement. Zij scharen zich hiermee achter de brief die Gedeputeerde Staten vorige week hebben gestuurd aan de Tweede Kamer.

De Statenfracties in Brabant benadrukken dat het bewuste amendement, dat is ingediend bij de behandeling van de Meststoffenwet in de Kamer, het draagvlak voor de reconstructie in Brabant onderuit dreigt te halen. In de provincie is immers de afgelopen jaren na een zorgvuldig proces, een brug geslagen tussen landbouw, water, natuur. Dat heeft ertoe geleid dat op 22 april Provinciale Staten de reconstructie- en gebiedsplannen vastgesteld.




Provincie Noord-Brabant