Gemeente Coevorden

Adres gemeente coevorden: postbus 2 7740 AA Coevorden Tel (0524) 59 85 98 Fax (0524) 59 85 55 info@coevorden.nl

Koninklijke Onderscheidingen bij de brandweer

Op zaterdag 28 mei heeft burgemeester B.J. Bouwmeester een aantal Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan leden van de vrijwillige brandweer Dalen. De onderscheidingen zijn uitgereikt tijdens de afscheidsreceptie van de brandweer Dalen. Per 1 juli aanstaande worden de post Dalen en de post Coevorden samengevoegd.

De Koninklijke Onderscheidingen zijn uitgereikt aan:

De heer H. Nieborg uit Dalen De heer Nieborg is ruim 24 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Door het bestuur van de voormalige gemeente Dalen is hij op 1 januari 1981 benoemd tot lid van de vrijwillige brandweer. De standplaats is steeds de post Dalen geweest. De heer Nieborg bekleedt de rang brandwacht 1e klas.
In verband met de voorgenomen samenvoeging van de brandweerposten van Coevorden en Dalen is aan de heer Nieborg geen ontslag verleend op het moment van het bereiken van de 55 jarige leeftijd. Hij is langer brandweervrijwilliger gebleven om te voorkomen dat het Daler korps onderbezet zou raken.

De heer J. Jongman uit Dalen De heer Jongman is ruim 20 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Door het bestuur van de voormalige gemeente Dalen is hij op 1 april 1985 benoemd tot lid van de vrijwillige brandweer. De standplaats is steeds de post Dalen geweest. De heer Jongman bekleedt de rang brandwacht 1e klas. De heer Jongman blijft tot de samenvoeging met de post Coevorden actief, om onderbezetting van de huidige post Dalen te voorkomen.

De heer R. Kiers uit Dalen De heer Kiers is ruim 30 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Door het bestuur van de voormalige gemeente Dalen is hij op 1 mei 1967 benoemd tot lid van de vrijwillige brandweer. De standplaats is steeds de post Dalen geweest. De heer Kiers bekleedt de rang hoofdbrandwacht.

In verband met de voorgenomen samenvoeging van de brandweerposten van Coevorden en Dalen is aan de heer Kiers geen ontslag verleend op het moment van het bereiken van de 55 jarige leeftijd. Hij is langer brandweervrijwilliger gebleven om te voorkomen dat het Daler korps onderbezet zou raken.

De heer T. Kooistra uit Dalen De heer Kooistra is ruim 20 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Door het bestuur van de voormalige gemeente Dalen is hij op 1 april 1985 benoemd tot lid van de vrijwillige brandweer. De standplaats is steeds de post Dalen geweest. De heer Kooistra bekleedt de rang adjunct-hoofdbrandwacht. In verband met de voorgenomen samenvoeging van de brandweerposten van Coevorden en Dalen is aan de heer Kooistra geen ontslag verleend op het moment van het bereiken van de 55 jarige leeftijd. Hij is langer brandweervrijwilliger gebleven om te voorkomen dat het Daler korps onderbezet zou raken.

De heer J. Nakken uit Dalen De heer Nakken is ruim 20 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Door het bestuur van de voormalige gemeente Dalen is hij op 1 april 1985 benoemd tot lid van de vrijwillige brandweer. De standplaats is steeds de post Dalen geweest. De heer Nakken bekleedt de rang hoofdbrandwacht. De heer Nakken blijft tot de samenvoeging met de post Coevorden actief, om onderbezetting van de huidige post Dalen te voorkomen.

De heer R.A. Reurink uit Dalen De heer Reurink is ruim 24 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Door het bestuur van de voormalige gemeente Dalen is hij op 1 januari 1981 benoemd tot lid van de vrijwillige brandweer. De standplaats is steeds de post Dalen geweest. De heer Reurink bekleedt de rang hoofdbrandwacht. De heer Reurink blijft tot de samenvoeging met de post Coevorden actief, om onderbezetting van de huidige post Dalen te voorkomen.

De heer J. Witvoet uit Dalen De heer Witvoet is ruim 38 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Door het bestuur van de voormalige gemeente Dalen is hij op 1 mei 1967 benoemd tot lid van de vrijwillige brandweer. De standplaats is steeds de post Dalen geweest. De heer Witvoet bekleedt de rang onderbrandmeester.
In verband met de voorgenomen samenvoeging van de brandweerposten van Coevorden en Dalen is aan de heer Witvoet geen ontslag verleend op het moment van het bereiken van de 55 jarige leeftijd. Hij is langer brandweervrijwilliger gebleven om te voorkomen dat het Daler korps onderbezet zou raken.

Deze leden van de vrijwillige brandweer zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Met ingang van 1 juli aanstaande wordt aan hen eervol ontslag verleend.