Amsterdam Airport Schiphol

Mr. A.P.J.M. Rutten nieuwe operationeel directeur Schiphol Group

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
30 mei 2005                                                   
De heer mr. A.P.J.M. (Ad) Rutten (53) is benoemd als de nieuwe operationeel directeur (COO) van Schiphol Group en zal in die functie deel uitmaken van de statutaire directie. Hij treedt per 1 september 2005 in dienst. Als COO van Schiphol Group volgt hij ir. M.E. (Marike) van Lier Lels op. De heer Rutten wordt verantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering van Amsterdam Airport Schiphol.

De heer Rutten is op dit moment Executive Vice President Engineering & Maintenance bij KLM. Deze divisie is verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van de KLM-vloot en levert diensten aan méér dan 100 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. De hoofdvestiging is op Schiphol Oost en er werken meer dan 5000 medewerkers. Daarvoor bekleedde hij bij KLM de functie van Executive Vice President Ground Services. De heer Rutten heeft een lange carrière achter de rug in de luchtvaart. Van 1979 tot 1996 was hij in dienst van Amsterdam Airport Schiphol in verschillende functies. Als General Manager Terminal was hij indertijd verantwoordelijk voor de passagiersprocessen en als General Manager Airside voor de operationele gang van zaken op airside. De heer Rutten is benoemd vanwege zijn brede ervaring en kennis op operationeel gebied en management van het gehele luchtvaart- en luchthavenproces.

Tot 1 september 2005 wordt de functie van COO waargenomen door Alain F. Maca. De heer Maca is president-directeur van JFK International Air Terminal LLC , het bedrijf dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport in New York succesvol beheert en exploiteert.

047-2005/mb

---- --
Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl