Politie Hollands Midden

Datum: 30 mei 2005

Noordwijk Aanhouding na diefstal en geweld De politie heeft op zaterdag 28 mei, omstreeks 02.40 uur, een 19-jarige Noordwijker aangehouden op de Oude Zeeweg. De verdachte probeerde samen met twee andere 19-jarigen, een Noordwijker en een Noordwijkerhouter, een vlaggenmast te stelen. Zij werden echter opgemerkt door een beveiligingsmedewerker, een 38-jarige man uit Valkenburg. Deze sprak de jongens aan, maar werd vervolgens met de vlaggenmast door één van de jongens geslagen. De man wist één jongen aan te houden en heeft de politie gebeld. De jongen is overgedragen aan de politie en naar het bureau gebracht. Daar heeft hij bekend met de zaak te doen te hebben, maar is niet degene die geweld richting de beveiligingsmedewerker heeft gebruikt. Naar de twee andere jongens wordt een onderzoek ingesteld.

Katwijk Rijden onder invloed én een valse naam opgeven

De politie heeft zaterdag 28 mei een 22-jarige Katwijker aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de Parklaan rijden. Nadat ze hem door de Vogelwijk achterna waren gereden - hierbij negeerde de Katwijker ook nog een geslotenverklaring - hielden ze hem staande op de Leeuweriklaan. De ademanalyse gaf 325 ug/l aan. De Katwijker gaf een naam op die na controle niet de juiste bleek te zijn. Voor beide feiten kreeg hij een proces-verbaal.

Lisse Politie neemt auto in beslag

De politie heeft zaterdag 28 mei de auto in beslag genomen van een 40-jarige man uit Lisse. De man reed rond 19.00 uur bij een tankstation aan de Ruishornlaan achteruit tegen de auto van een 58-jarige plaatsgenoot aan. Vervolgens wilde hij wegrijden. De 58-jarige Lissenaar probeerde hem tegen te houden. Een 29-jarige man, ook uit Lisse, schoot hem te hulp en probeerde de 40-jarige man uit zijn auto te halen. Hierop kreeg hij een klap van hem waarna er over en weer klappen vielen. Toen de 58-jarige man de twee mannen uit elkaar wilde halen, kreeg ook hij klappen van de 40-jarige man. Zowel de 58-jarige als de 29-jarige man hebben aangifte gedaan van mishandeling bij de politie. De politie die inmiddels gewaarschuwd was, constateerde met een blaastest dat de man gedronken had. Op het politiebureau lukte de ademanalyse echter niet en de man weigerde mee te werken aan een bloedproef. Bovendien bleek de man zonder rijbewijs te rijden. Dit was namelijk enige tijd geleden ingevorderd. De man krijgt een proces voor het veroorzaken van een aanrijding onder invloed terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast is er ook proces-verbaal opgemaakt voor de mishandeling van zijn beide plaatsgenoten.

Lisse Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 29 mei het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige Lissenaar. Agenten zagen hem rond 23.00 uur op zijn motorfiets op de Stationsweg rijden. Hij reed de politieauto tegemoet en kwam hierbij op de weghelft van de politieauto terecht. De agenten konden hem ternauwernood ontwijken. Ze keerden de auto en reden hem achterna. Op de rotonde van de Keukenhofdreef waar hij slingerend overheen reed, lieten de agenten hem stoppen. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 705 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Lisse Politie houdt fietser onder invloed aan

De politie heeft zondag 29 mei rond 05.00 uur een 18-jarige man uit Lisse aangehouden. Hij reed zonder licht op de Heereweg. Toen de politie hem wilde laten stoppen, gaf hij geen gehoor aan de stoptekens. Toen de politie voor hem ging rijden reed hij tegen de zijkant van de politieauto aan. Tijdens de aanhouding zagen de agenten dat hij iets weggooide. Dit bleek een cocaïnewikkel te zijn. De Lissenaar gaf toe niet alleen gedronken te hebben maar ook drugs te hebben gebruikt. De ademanalyse wees 626 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal voor beide zaken.

Rijnsburg Verkeersongeval Op de T-kruising van de Witte de Withstraat en de Evertsenstraat heeft op zaterdag 28 mei, omstreeks 11.20 uur, een verkeersongeval plaatsgevonden. Bij het ongeluk waren een snorfietser en een personenauto betrokken. De 72-jarige snorfietser uit Valkenburg reed op het kruispunt en verleende geen voorrang aan de van rechtskomende bestuurder, een 33-jarige Rijnsburger, van een personenauto. Hierbij liep de snorfietser letsel aan zijn schouder op. Hij is overgebracht naar het LUMC.

Voorhout Aanrijding tussen personenauto's De politie op zaterdag 28 mei, omstreeks 11.30 uur, geassisteerd bij een aanrijding tussen twee personenauto's. De aanrijding vond plaats op de Leidsevaart. Een 39-jarige automobilist uit Noordwijk reed op de Leidsevaart in de richting van Voorhout. Voor hem in dezelfde richting reed een 45-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De laats genoemde moest afremmen voor verkeer, waardoor de Noordwijker achterop hem botste, omdat hij niet in staat was zijn auto op tijd tot stilstand te brengen. De Alphenaar liep hierbij letsel aan zijn nek op en is overgebracht naar het LUMC.

Leiden Diefstal uit studentenwoningen In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 mei is er uit een studentenwoning aan de Lokhorststraat een mountainbike weggenomen. Een 26-jarige man uit Leiden heeft hiervan bij de politie aangifte gedaan. Het is onbekend of er meer gestolen is. Op zaterdag 28 mei, omstreeks 20.00 uur, is er ingebroken in een studentenhuis aan de Vestestraat. Twee jongens zijn via de steiger die voor het studentenhuis stond naar binnen geklommen en wisten diverse goederen, waaronder een laptop en een camera, mee te nemen. Zij werden echter opgemerkt door een 48-jarige Leidse, die de politie inlichtte. Ter plaatse zag de politie twee jongens, een 13-jarige en een 14-jarige Leidenaar, wegschieten. De politie kon hen op de Ing. Driessenstraat aanhouden. De goederen zijn inmiddels in veiligheid gesteld en zullen aan de rechtmatige eigenaren (uit twee kamers waren goederen weggenomen) teruggegeven worden.

Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 29 mei het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige man uit Oegstgeest. Agenten zagen de man rond 01.30 uur rijden op de Ketelmeerlaan en wilden hem ter controle staande houden. Toen de man zag dat de politie keerde en hem achterna reed, meerderde hij vaart. Op de Milanenhorst hebben de agenten hem uiteindelijk staande gehouden. De ademanalyse wees 620 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft maandag 30 mei het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Leiden. Agenten zagen de man langzaam over de Hooigracht rijden en een stoeprand raken toen hij rechtsaf sloeg richting Oude Herengracht waar de politie hem liet stoppen. De ademanalyse wees 580 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Leiden Motorrijder onderuit Op zaterdag 28 mei, omstreeks 10.15 uur, is een 47-jarige inwoner uit Breda met zijn motor onderuit gegaan op de Rijksweg A4. De man reed op de linkerbaan in de richting van Leiderdorp. Door nog onbekende reden had hij geen controle meer over zijn motor en kwam ten val. Hij is een aantal meter over het wegdek gegleden en heeft hierbij verwondingen aan zijn enkel opgelopen. Hij is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis te Leiderdorp.

Leiden/Voorschoten Snelheidscontroles

De afgelopen week zijn er in Leiden en Voorschoten met de radarwagen snelheidscontrole gehouden. Van de 10394 gecontroleerde voertuigen reden er 391 te hard. De hoogste snelheid werd gemeten op de Doctor Lelylaan. Hier reed een bestuurder 93 km per uur. De controles werden uitgevoerd op Burggravenlaan (8) Stevenshofdreef (44) Schipholweg (11) Leidseweg (32) Wijngaardenlaan (46) Heintje davidsweg (6) Doctor Lelylaan (84) Willem de Zwijgerlaan (100). De vaste camera's op de Churchillaan en Willem de Zwijgerlaan leverde 187 bestuurders door roodlicht en 370 snelheidsovertredingen. Hier was de hoogste snelheid op de Willem de Zwijgerlaan de hoogste. Een bestuurder werd geklokt op 123 km per uur.

Leiden Verkeerscontrole

Op vrijdag 27 mei werd er van 15.00 tot 21.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op en nabij de Willem de Zwijgerlaan. Enkele taxi's waren in overtreding voor ondermeer een gladde band en het niet invullen van de dagstaat. Voor deze laatste overtreding staat een bekeuring van 850 euro. Aan vier automobilisten werd een voorwaarschuwing tot het betalen van BPM gegeven en van twee zal dit gevorderd gaan worden. Voertuigen met een buitenlands kenteken van eigenaren welke een bepaalde periode in Nederland wonen en blijven wonen moeten hun auto invoeren en daarover BPM betalen. Verder werd een aanhangwagen met vervalst framenummer gevonden en kregen nog eens 33 weggebruikers bekeuring voor diverse overtredingen zoals het niet hebben van een bromfietscertificaat, juiste rijbewijs en voor technische gebreken aan de voertuigen. Twee keer werd overbelading geconstateerd bij een trailer met daarop een boot en een door een bedrijfsbus voortgetrokken aanhangwagen. Ook werd er een verdachte aangehouden omdat deze op een gestolen bromfiets reed. Aan de controle werd deelgenomen door de politie Leiden - Noord, de Douane, de divisie vervoer van de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Belastingdienst, de verkeersdienst van Politie Hollands Midden en medewerkers van het Permanent Auto Team van de Politie Hollands Midden.

Voorschoten Vrouw mishandelt agente

De politie heeft zondag 29 mei een 22-jarige vrouw uit Voorschoten aangehouden wegens onder andere mishandeling van een agente. De 26-jarige Haagse vriend van de vrouw uit Voorschoten werd aangehouden omdat hij onder invloed reed (400 ug/l) én zonder rijbewijs. Omdat hij geen rijbewijs kon laten zien, wilde de politie zijn auto invorderen. De Voorschotense wilde echter - ondanks meerdermalen aandringen van de politie - de autosleutels niet afgeven. Toen de politie haar wegens deze tegenwerking wilde aanhouden, duwde ze een agente omver en wilde achter het stuur van de auto kruipen. Hierop duwde de agente haar weg bij de auto. De Voorschotense gaf vervolgens de agente een klap met haar tas. Er ontstond een worsteling tussen de beide. De Hagenaar probeerde tussenbeide te komen. Hierop zijn zowel de Hagenaar als zijn Voorschotense vriendin geboeid en naar het politiebureau gebracht. De agente heeft aangifte van mishandeling gedaan tegen de Voorschotense. Bij de worsteling liep de Voorschotense wondjes in het gezicht en mogelijk een gekneusde rib op. De agente hield aan de worsteling een gezwollen vinger over en haar blouse raakte beschadigd.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen voor geweld

De politie hield op zaterdag 28 mei, rond 02.30 uur, op de Van Mandersloostraat twee 18-jarige mannen uit Alphen aan den Rijn en Hazerswoude-dorp aan. De politie was afgekomen op een melding dat er een vechtpartij gaande was. Door omstanders werden de twee aangewezen. Het bleek dat zij zich op een vervelende manier bemoeiden met de zorg van een meisje dat in een uitgaansgelegenheid onwel was geworden en naar buiten was gebracht om bij te komen. Dit liep uit in een woordenwisseling en een vechtpartij, waarbij de verdachten met een kettingslot om zich heen sloegen. Drie omstanders deden aangifte tegen hen van openlijke geweldpleging. De twee verdachten werden na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de zaterdagmiddag weer op vrije voeten gesteld. Op zondag 29 mei, rond 17.15 uur, hield de politie op de President Kennedylaan een 20-jarige man uit Nieuwveen en een 16-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aan. Beiden werden verdacht van het plegen van geweld tegen een 17-jarige jongen uit Mijdrecht. Op zaterdag 28 mei kwam deze jongen, rond 21.35 uur, twee mannen op de Havenstraat tegen en werd, voorzover de politie nu weet, zonder aanleiding met een honkbalknuppel geslagen. Pas op het moment dat hij kans zag om de knuppel te pakken, stopte het geweld. De verdachten voldeden aan het signalement. Ze reden in een auto waaraan gestolen kentekenplaten waren bevestigd. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie gaat verder met haar onderzoek.

Alphen a/d Rijn Alcoholcontrole

De politie heeft zaterdag 28 mei op alcohol gecontroleerd op de Sportlaan, de President Kennedylaan, de Bijlen, de Oranje Nassausingel en de Eisenhowerlaan. In totaal zijn er 713 blaastesten uitgevoerd. Hierbij zijn drie bestuurders aangehouden. Zij bliezen 535 ug/l, 430 ug/l en 505 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Zij kregen allen een proces-verbaal.

Leiderdorp Politie houdt vernielers aan

De politie hield zondag 29 mei rond 20.25 uur op de Van Diepeningenlaan drie mannen aan die werden verdacht van het vernielen van lichtmasten aan de laan. De politie kreeg hier een melding van en trof de drie, een 28-jarige man uit Leiden, een 26-jarige plaatsgenoot van hem en een 30-jarige man uit Leiderdorp aan. Na verhoor bleek uiteindelijk de 26-jarige Leidenaar degene te zijn die een lichtmast omver had getrokken. Hij was daarbij onder invloed. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiderdorp Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 28 mei het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige man uit Leiderdorp. De man reed rond 23.00 uur over de Elisabethhof toen hij tegen een hek van een bouwterrein reed. Vervolgens belandde zijn auto in een zandgeul waar hij niet meer uit kon rijden. De politie constateerde dat hij gedronken had. De ademanalyse wees 740 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Alkemade/Jacobswoude/Liemeer Politie controleert sportvissers Nieuwkoop/Ter Aar Zaterdag 4 juni houdt het politieteam Alkemade een grootscheepse controle van de visserijwetgeving. De politie zal in het viswater in de gemeenten Alkemade, Jacobswoude, Liemeer, Nieuwkoop en Ter Aar op zoek gaan naar sportvissers. Zij zullen ondermeer een geldige sportvisakte en visvergunning voor het betreffende water aan de controlerende agenten moeten kunnen laten zien. Ook let de politie op het aas en de hoeveelheid hengels waarmee gevist wordt. Bij overtreding volgt een bekeuring.

Benthuizen Schuurbrand

Op zondag 28 mei,rond 04.35 uur, werd brand ontdekt in een schuur aan de Hoogeveenseweg. In de schuur die eigendom is van de HSL-combinatie stonden nog enkele landbouwmachines. Zowel de schuur als de machines gingen in vlammen op. Bij de brand kwam asbest vrij. Dit leverde geen direct gevaar voor de omgeving op. Wel werd de Hoogeveenseweg tussen de Gemeneweg en Benthuizen afgesloten. De opruimingswerkzaamheden duurde tot rond de middag. De oorzaak van het ontstaan van de brand is nog niet bekend. De politie stelt daar een onderzoek naar in.

Oude Wetering Aanhouding na diefstal Op zondag 29 mei, heeft de politie, omstreeks 14.15, een 20-jarige man uit Hoogmade aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning in de Botenwijk. De man was een bekende van de 22-jarige bewoonster. Zij hadden ruzie gehad waarna de man een GSM had meegenomen uit de woning. De politie is direct ter plaatse gegaan en zag de man nog net de wijk invluchten. Na een achtervolging kon de man op de IJsbaan aangehouden worden. Hij is overgebracht naar het bureau voor een verklaring. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachte.

Leimuiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 29 mei het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige man uit Rijpwetering. De man werd gecontroleerd op de Kerklaan waar hij zijn bestelauto parkeerde. De ademanalyse wees 790 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Bovendien bleek de man binnen vijf jaar voor de vierde keer op rijden onder invloed te zijn betrapt.

Gouda Politie vordert rijbewijs in De politie heeft zondag 29 mei het rijbewijs ingevorderd van een 52-jarige Gouwenaar. Een getuige zag hem slingerend over de Kanaaldijk rijden, belde de politie en bleef achter hem aan rijden. Tijdens de rit zag de getuige de Gouwenaar tot twee keer toe door rood licht rijden. Op het Reinaertplein heeft de politie hem staande gehouden. De ademanalyse wees 940 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Gouda Motorrijder rijdt van dijk af

Een 63-jarige motorrijder uit Den Haag is op zaterdag 28 mei van de dijk aan de Goejanverwelledijk afgereden en gewond geraakt. De motorrijder moest uitwijken voor een tegemoetkomende automobilist die fietsers inhaalde. De motorrijder reed te veel naar rechts en reed van de dijk. De Hagenaar werd met beenletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Beroofd van portemonnee

Een 31-jarige Gouwenaar is op zaterdag 28 mei tussen 04.00 en 05.00 uur met geweld van zijn portemonnee beroofd. De Gouwenaar liep over de Lange Groenendaal in de richting van de Raam toen hij in het gezicht werd geslagen door een man. Vervolgens werd de man op de grond geduwd waarna zijn portemonnee werd weggenomen. De berover is hierna weggerend in de richting van de brug aan het einde van de Lange Groenendaal. De Gouwenaar liep verwondingen op in het gezicht.

Gouda Bromfietser gewond De politie heeft op zaterdag 28 mei, omstreeks 18.50 uur, een 47-jarige man uit Waddinxveen aangetroffen liggend op het fietspad van de Nieuwe Gouwe O.Z. De man bleek met zijn bromfiets onderuit te zijn gegaan, waarbij hij zijn hoofd bezeerd heeft. De politie verdacht de man ervan onder invloed van alcohol te zijn. Om dit te bevestigen of te ontkrachten is er een bloedtest afgenomen. De man is voor observatie overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, omdat hij geen bromfietscertificaat/ rijbewijs kon tonen en omdat bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. De bloedtest zal uitwijzen of hij ook voor het rijden onder invloed bekeurd wordt.

Lekkerkerk Bekeurd na vuur stoken

De politie heeft op vrijdag 27 mei rond middernacht drie jongens van 18 (2) en 19 jaar uit Lekkerkerk bekeurd voor het stoken van vuur. De politie kreeg een melding dat onder een boom aan de Opperduit een groot vuur brandde. Ter plaatse bleek dat er vier jongens een baal hooi in brand hadden gestoken. Bij het zien van de politie gingen de jongens er vandoor met achterlaten van hun fietsen. Drie jongens kwamen op roepen van de agenten uit het riet. Zij kregen een bekeuring van 50 euro en moesten het vuur uitmaken.

Lekkerkerk Meisje zwaar gewond na aanrijding

Een 10-jarige fietsster uit Lekkerkerk is op zaterdag 28 mei omstreeks 16.30 uur zwaar gewond geraakt na een aanrijding met een 46-jarige automobilist uit haar woonplaats. De automobilist reed over de Opperduit achter het meisje en een jongen. Tijdens het inhalen van de twee fietsers maakte het meisje een slingerende beweging waardoor de bestuurder uitweek. De bestuurder wist echter een aanrijding niet te voorkomen. De fietsster werd met hersenletsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Inmiddels is zij overgebracht naar de intensive care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Nieuwerkerk aan den IJssel Fietser gewond achtergelaten

Een 38-jarige fietser uit Nieuwerkerk aan den IJssel is zondag 29 mei na een aanrijding met een scooter gewond achtergelaten door de bestuurder. De fietser reed tussen 01.00 en 01.30 uur over de Batavierenlaan op het fietspad toen hij ter hoogte van het station een aanrijding kreeg met de scooter. De scooterrijder was gevallen en gleed met volle kracht door tegen de fietser. De fietser kwam ten val en liep diverse kneuzingen op over het lichaam en vermoedelijk een heupfractuur. Volgens de fietser is hij even bewusteloos geweest. De scooterrijder, een tengere jongen van ongeveer 15 jaar, is na de aanrijding direct weggereden zonder zich te bekommeren om de fietser. De jongen droeg een donkere helm en een wit shirt of trui.

Nieuwerkerk aan den IJssel Alcohol- en snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 29 mei een alcohol- en snelheidscontrole gehouden op de 1e Tochtweg. Op deze provinciale weg mag maximaal 80 kilometer per uur gereden worden. Vijf personen reden te hard en kregen een bekeuring aangezegd. De hoogst gemeten snelheid was 130 km/uur. Eén bestuurder bleek te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 300 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Moordrecht Aanhouding na vernieling ruit

De politie heeft op zaterdag 28 mei drie jongens uit Moordrecht van 18 (2) en 20 jaar aangehouden na het vernielen van een ruit van een schoolgebouw. Een getuige zag de jongens de ruit van het pand aan de Prinses Beatrixstraat ingooien en rende de jongens achterna toen deze er vandoor gingen. Hij wist de 20-jarige aan te houden. Terwijl zij de komst van de politie afwachtten bleven ook de twee anderen op afstand kijken. De twee meldden zich toen de agenten ter plaatse waren.

Moordrecht Aanhouding na vuur stoken

Vier jongens uit Moordrecht van 13 (2) en 14 (2) jaar zullen vermoedelijk worden aangemeld bij bureau Halt vanwege het stoken van vuur bij de skatebaan aan de Ambachtweg. Volgens de jongens verveelden zij zich waarna één van hen voorstelde om vuur te stoken. Vervolgens werd er een blok piepschuim in brand gestoken.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --