Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht 30-05-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verkeersongeval met letsel

BREUKELEN Op de rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen heeft zondagmorgen 29 mei omstreeks 04.10 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.

Een 37-jarige en 41-jarige man uit Culemborg raakten door onbekende oorzaak de macht over het stuur van hun bestelauto kwijt en raakten de vangrails. Het voertuig raakte total loss en de inzittenden raakten gewond. Beide inzittenden wilden niet vertellen wie de bestuurder was geweest. Zij werden per ambulance met gezichtsletsel en ander onbekend letsel naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein en een ziekenhuis in Utrecht vervoerd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en naar wie heeft gereden.

Aanhouding na beledigen

LOPIK Zondag 29 mei omstreeks 02.15 uur werden surveillerende agenten op de Rolafweg noord zeer beledigend aangesproken door een 24-jarige man uit Lopik. De agenten adviseerden de man zijn taalgebruik te matigen en huiswaarts te gaan. De man bleef de agenten echter uitschelden en daarom werd de man aangehouden voor belediging. De verdachte verzette zich met geweld tegen zijn aanhouding. Een 22-jarige vriendin van de man (uit Jaarsveld) probeerde eveneens de aanhouding te belemmeren, waarop ook zij is aangehouden. Een diensthond heeft de vrouw gebeten. Zij heeft op het politiebureau medische hulp gehad. De man en vrouw zijn ingesloten op het politiebureau en later weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

VINKEVEEN Zaterdag 28 mei omstreeks 02.20 uur raakte een 34-jarige man uit Waverveen gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Baambrugse Zuwe.
De man reed met zijn auto over de Baambrugse Zuwe toen hij een in de berm geparkeerde aanhanger raakte. Door de botsing kwam de automobilist in het water terecht. De man zat met zijn voet bekneld in zijn voertuig en werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.