Gemeente Voorschoten

Persberichten - Vrijwilligersfonds groot succes Uitgebracht op: maandag 30 mei 2005

In 2005, het tweede jaar van het bestaan van het gemeentelijk Vrijwilligersfonds Voorschoten, stroomden de aanvragen binnen bij de gemeente. In totaal hebben 66 organisaties een aanvraag ingediend bij dit Fonds waaruit een donatie kan worden gevraagd voor deskundigheidsbevordering, jubilea, waarderingsactiviteiten en wervingsactiviteiten. In totaal hebben deze 66 organisaties meer dan 2870 vrijwilligers en 15.289 leden! De gemeente is blij dat de activiteiten die met de donaties uit het Fonds kunnen worden gerealiseerd zoveel inwoners van Voorschoten bereiken.

Inmiddels zijn alle aanvragen voor het jaar 2005 beoordeeld. Hierbij bleek dat het totaalbedrag aan donaties dat voor een toekenning in aanmerking komt, het totale budget van 28.000,- van het Vrijwilligersfonds overschreed. De gemeente was dan ook genoodzaakt om de toekenningen met een klein percentage te verlagen, zodat alle aanvragen die hiervoor in aanmerking kwamen binnen het maximale budget konden worden gehonoreerd.

Vóór 1 juni 2005 zijn de organisaties die een aanvraag hebben ingediend door de gemeente geïnformeerd over de uiteindelijke toekenningen uit het Fonds. Het grote bereik en de vele activiteiten die door de donaties gerealiseerd kunnen worden stemt de gemeente positief, want vrijwilligerswerk is belangrijk in een gemeente als Voorschoten. De gemeente hoopt hieraan met behulp van het Fonds een positieve bijdrage te hebben geleverd.


- einde bericht -