Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Kwaliteitsmeter Leerlingenvervoer op CD-Rom
---

Het Project Adviesraden Leerlingenvervoer presenteert de Kwaliteitsmeter Leerlingenvervoer op cd-rom. De kwaliteitsmeter is een instrument om de (on)tevredenheid van ouders van leerlingen en van scholen over het leerlingenvervoer te meten. Doel is verbetering van de kwaliteit van het leerlingenvervoer. De cd-rom is te bestellen via
leerlingenvervoer@cg-raad.nl. De cd-rom is gratis voor adviesraden leerlingenvervoer, ouders, scholen en belangenorganisaties. Gemeenten, vervoerbedrijven, adviesbureaus en anderen betalen 100 euro per exemplaar.

Het Project Adviesraden Leerlingenvervoer is drie jaar geleden gestart. Doel van het project is het ondersteunen van ouders van kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer. Knelpunten in het vervoer zijn onder meer een te lange reistijd, onveilige opstapplaatsen, lange wachttijden, of onvoldoende begeleiding voor de leerling in de taxibus. Met de Kwaliteitsmeter Leerlingenvervoer kunnen de Adviesraden de kwaliteit van het leerlingenvervoer toetsen. Met de informatie uit de Kwaliteitswijzer kunnen zij werken aan de verbetering van het leerlingenvervoer.

De Kwaliteitsmeter Leerlingenvervoer bevat vragenlijsten over het leerlingenvervoer voor ouders en scholen en een checklist voor de Adviesraden. Daarbij gaat het om vragen over de bereikbaarheid van de gemeenten, de manier waarop de gemeente de ouders helpt en vragen over het vervoer, zoals reistijd, veiligheid, of een kind op tijd wordt opgehaald, de rijstijl of het gedrag van de chauffeur en de klachtafhandeling.

Het Project Adviesraden Leerlingenvervoer wordt gefinancierd door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De ontwikkeling van de Kwaliteitsmeter Leerlingenvervoer is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Nazorg t Gooi en omstreken, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en Stichting VSB Fonds.

Het project Adviesraden Leerlingenvervoer is een initiatief van De Federatie van Ouderverenigingen (FvO), de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad), de Nederlandse Katholieke vereniging van Ouders (NKO), de Landelijke Oudervereniging Bijzonder Onderwijs op Algemene Grondslag (LOBO), Ouders, Christelijk Onderwijs en Opvoeding (OUDERS & COO), de Vereniging voor Openbaar Onderwijs (VOO), en de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO.

(Geplaatst: 30 mei 2005)

---