Gemeente Haaren



* Woningbouw in Haaren stap dichterbij

Op dinsdag 24 mei jl stelde het college van B&W van de gemeente Haaren het voorontwerpbestemmingsplan Copal-terreinen vast. Dit ontwerpplan gaat over het bouwen van woningen op de terreinen van de voormalige melkfabriek, de voormalige Boerenbond, Driehoeven 28 en Driehoeven 25 en omgeving. In totaal gaat het om maximaal 110 woningen.

In de informatiebijeenkomst van vorig jaar over de Copal terreinen ging het over de stedenbouwkundige ontwerpen, over de eerste ontwerpen van hoe de te bouwen huizen er uit zouden kunnen zien. Nu zijn die plannen, die schetsen, vertaald naar een ontwerpbestemmingsplan. Dat is een plan, waarin de spelregels om te kunnen gaan bouwen, zijn vastgelegd.

Op maandag 30 mei 2005 wordt om 14.30 uur in het gemeentehuis van Haaren een drietal overeenkomsten getekend tussen de heer Copal enerzijds en het gemeentebestuur anderzijds.

Het gaat om

a) een exploitatieovereenkomst.

b) een verplaatsingsovereenkomst, waarin de gemeente een inspanningsverplichting aangaat die er voor moet zorgen dat de heer Copal zijn bedrijven kan verplaatsen naar 't Hopveld. Daarbij is uitdrukkelijk aangegeven dat de verplichting niet zover kan gaan dat de gemeente daarmee in strijd zou handelen met de wet, jurisprudentie of regelingen van hogere overheid. Bovendien is de gemeente gehouden aan een zorgvuldige, onafhankelijke belangenafweging.

c) een planschadeovereenkomst die onderdeel is van de verplaatsingsovereenkomst en uitsluitend betrekking heeft op het bedoelde perceel aan 't Hopveld.

Vervolgens kan de inspraakprocedure betreffende het voorontwerp van het bestemmingsplan van start gaan. Dat gebeurt binnenkort. Concrete informatie over de termijn van de inspraakprocedure en de datum van de inspraakavond publiceren wij volgende week.

College van B&W