Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht 30-05-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Drie verdachten aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagavond 28 mei omstreeks 22.00 uur zagen surveillerende agenten op de kruising Maatweg Industrieweg een 17-jarige jongen uit Soest uit bossage komen. In de bossage troffen de agenten een snorfiets aan. De jongen kon zich niet identificeren en hij werd daarom aangehouden. Twee vrienden van de jongen (beide 19 en uit Soest) hielden zich vervelend op bij de agenten. Eén van de vrienden sloeg dreigende taal uit en werd daarvoor aangehouden. De ander weigerde na herhaaldelijke vorderingen om bij de agenten weg te gaan. Hiervoor is hij aangehouden. Tegen alle jongemannen is proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de herkomst van de snorfiets.

Aanrijding letsel

WOUDENBERG - Op de Voskuilerweg vond vrijdagmiddag een aanrijding tussen een landbouwwerktuig achter een tractor en een fietsster.

Een 11-jarig meisje fietste omstreeks 17.30 uur over de Voskuilerweg. Uit tegenovergestelde richting reed een 19-jarige man met een tractor en daar achter een landbouwwerktuig. Op het moment van passeren raakte de aanhanger het 11-jarig meisje. Hierdoor liep zij ernstig beenletsel op. De hulp van de trauma heli werd ingeroepen om het meisje stabiel met een ambulance naar het ziekenhuis te kunnen vervoeren.